3 април: Мъдростта на опита и интуитивните прозрения

Слънце в Овен, Луна в Телец - Близнаци

Четвъртък ще ни зарадва с видимо спокойствие в сравнение с предходните дни, а празния ход на Луната в първата половина на деня, буквално ще ни накара да почувстваме как времето спира, за да ни даде възможност да подредим мислите си и да обърнем внимание на някои по-второстепенни дела. Това време ще ни даде и възможност да обмислим следващите си стъпки и да  намерим интуитивно верни решения в притеснителни ситуации. В случай че се колебаете по важен въпрос, потърсете съвет от по-възрастни приятели, роднини и хора, чиято мъдрост и познания не подлежи на съмнение.

Лунният сърп вече нараства и е време да пристъпим към активна реализация на плановете си. Не бързайте обаче да ги разгласявате на околните, а в деловите и личните дела използвайте само проверена информация. Не се поддавайте на сплетни и интриги, не разпространявайте клюки и избягвайте да заблуждавате когото и да било. Особено онези, на чиято помощ и симпатии разчитате. Подозренията в неискреност и ще ви поставят в негативна светлина и могат да застрашат репутацията ви.

Работа и бизнес
Денят е благоприятен за самостоятелна работа неизискваща пределна концентрация и големи усилия. Подходящо е също да се информирате за новостите в областта в която работите и да потърсите източници на нови знания, повишаване на квалификацията и усъвършенстване на уменията. Успешно ще протичат научни и образователни дейности, неголеми търговски сделки, преглед и инвентаризация на наличното имущество и ресурси.

Здраве, хранене и красота
Днес могат да се изострят някои психосоматични симптоми, на които следва да бъде обърнато нужното внимание. Като цяло клетките органите и системите на тялото се намират в активна фаза и могат сами да се справят с малки неразположения. Можем да им помогнем с балансирана диета и увеличаване на физическата активност. Денят е подходящ за избор на нови козметични продукти, които да задоволят актуалните сезонни нужди на кожата и косата.