Борисов: Хората отсъдиха на ГЕРБ първото място (видео)

Политика

02-04-2014, 12:43

Автор:

Христина Рибарска

Всичко от Автора

Още по Темата:

Борисов: Орешарски се готви да вземе нов дълг от 3.9 млрд. лв. след изборите

Борисов: Беше грешка, че не променихме Конституцията, но ще се поправим

Борисов: Сега батакът е толкова сериозен, че може и да се окаже непоправим!

БСП с пореден автогол! Докато не прогони електората, няма да мирне!

БСП - като буря в чаша кафе

Манолова бълва глупости, Сергей сменя професията? (видео)

Манолова и Станишев ще струват нови 14 млн. лева на българските граждани

Бойко Борисов в Благоевград: Няма договорка между ГЕРБ и ДПС (видео)

Борисов качва подкрепа!

Борисов публикува изследване на Европейския парламент и TNS Opinion

Станишев се държи като подпийнал човек, да си смени пиарите

Румен Петков: Защо Станишев не беше на Консултативния съвет?!

Борисов: Трябва да се промени законът за ЦИК (видео)

Борисов: Готов съм да предоставя и шестте места на ГЕРБ в ЦИК

Борисов и Местан обсъдиха на "инцидентно" кафе възродителния процес и местата в ЦИК (снимки)

Oценки от губещи не искам!

„Всяко лошо нещо, казано за България не е добре“, заяви пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов относно обвиненията на Таско Ерменков, че играе срещу България.

Борисов съобщи, че държи на „Южен поток“, както и това да бъде спазена процедурата за него. Бойко Борисов отново заяви, че хората са единствените, които дават оценка на ГЕРБ. „Българският народ отсъди на ГЕРБ първото място два пъти поред, припомни той и добави, че губещите партии не трябва да дават оценки за ГЕРБ. Относно това, че Цветан Цветанов отново ще бъде шеф на предизборния щаб на партията, Борисов заяви, че мястото на Цветанов е там и той винаги е бил шеф на щаба.

Бившият премиер уточни, че е лишил Цветанов от други позиции, но няма да го направи с тази. Бойко Борисов каза още, че за ГЕРБ всеки евродепутат е успех. Във връзка с ДФ „Земеделие“ лидерът на най – голямата политическа сила у нас каза, че когато управлява тройната коалиция фондовете са спрени, а когато ГЕРБ са на власт всички те са пуснати. Бойко Борисов съобщи, че днес му предстои среща с руския посланик, за да може ПГ на ГЕРБ да излезе с ясна позиция относно Украйна. По думите му, правителството, БСП и Кристиан Вигенин говорят различни неща и нямат единна позиция по въпроса.

Относно обвиненията на БСП, че е носил доноси на еврокомисаря но енергетика Гюнтер Йотингер, Борисов обяви: "Тази партия освен с лъжи с друго не се занимава".

Многократно сме казвали, че сме за "Южен поток" при ясно спазване на европейските и българските процедури. Към момента това не е направено и затова Европейската комисия като видя, че не могат им иззе преговорите за "Южен поток" да се водят от ЕК, а не от българското правителство.

Не може по "Южен поток" да тече само руски газ. Това е все едно за една магистрала да кажеш, че ще вървят само български и турски ТИР-ове, защо да не карат и гръцки и македонски. Като имаме газопорводо защо да не тече газ и от други места.

В българия следващите години ще бъде един от големите производители на газ в Европа - от много големите производители - "Хан Аспарух" е огромно находище и на газ, и на петрол", коментира лидерът на ГЕРБ.

ГЕРБ е против санкции за Русия и ще подкрепи премиера Пламен Орешарски, ако се обяви срещу санкциите. Това обяви в кулоарите на парламента лидерът на партията Бойко Борисов.

„Знаете, моето първо изказване беше, че или сме за пълни санкции срещу всички компании, или да няма санкции, защото половинчати санкции ще ударят България. Тогава казах, че ако Орешарски предложи такова нещо бих го подкрепил. За съжаление, все още БСП говори едно, правителството - друго, Кристиан Вигенин - трето на Консултативния съвет, не мога да им схвана позицията. Затова решихме днес ще се събере нашата група, имаме среща и с руския посланик. По темата санкции ще помислим по-сериозно. Защото действително тук позицията ни трябва да бъде по-ясна, защото няма такава от страна на правителството", коментира Борисов.

От една страна казват „ето, ние се опитваме да помагаме", а от друга правителството като отиде в Брюксел казва „нашата позиция е друга". Такъв трик разиграват в момента управляващите.

„Моето лично мнение е да няма санкции, след като до сега в санкциите не са включени петролни, газови, атомни и други компании. Това са половинчати санкции, които пряко удрят България. И след като европейската позиция в различните страни е различна, и явно няма да се изработи обща позиция, нищо не пречи правителството да излезе и да каже: „Ние сме против санкции". Да излезе, ще ги подкрепя", заяви още лидерът на ГЕРБ.