Хит на пазара? Великденски яйца, сварени в...? (видео)

Пролетните яйца, сварени в урина на деца, е деликатес

Традиционните китайски готвачи твърдят, че тазгодишната реколта от великденски яйца, сварени в урината на момчета, е с изключително високо качество и отявлен кисел вкус.

За хората, които не живеят в Китай, яйцата, сварени в урина на момчета, може да не звучат много вкусно. За гурме готвачи и почитатели обаче те са истински деликатес. Ястието идва от Донян в провинция Жеджианг в Източен Китай. Тази година почитателите на блюдото се надяват най-накрая да запалят и останалия свят по чудния му вкус, съобщава  „Дейли мейл“.

Пролетните яйца, сварени в урина на деца, е деликатес в тази част на Китай от хиляди години. Шеф Лу Минг казва, че урината се събира от местни ученици. „Те пикаят в кофи и ние я събираме всеки ден докато е прясна“, добавя той.
Преди да бъдат консумирани яйцата, които имат официален статут на „културно значение“ в Китай, първо се варят в урината с черупките, а след това и обелени, в рамките на едно денонощие. „Яйцата са вкусни и здравословни. Те спират треската и могат да ви помогнат да се концентрирате, ако се чувствате отпаднал и ви се спи“, отбелязва Минг.