Променлива облачност и вятър в сряда

В следобедните часове и привечер на места в планините ще превали

През деня в сряда облачността ще е променлива.  По-значителна ще е в Североизточна България, където на места слабо ще превали. Повече слънчеви часове ще има в Западна България, но привечер и там ще се заоблачи и на места в крайните югозападни райони ще превали.

Ще духа слаб източен вятър, в Източна България до умерен; там и дневните температури ще са по-ниски: от 11° до 16°, а в Западна от 16° до 21°. В София около 18°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи „Фокус“.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна, на места в северните райони със слаби превалявания. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и с него ще прониква по-студен въздух. Ще е умерен, по северния бряг временно и силен. Температурите ще се понижат и максималните ще са от 11° до 13°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Температурата на морската вода е 8°-10°.

В планините облачността ще е по-често значителна. По билата и върховете ще и има и мъгли. Вятърът ще е умерен от северозапад. В следобедните часове и привечер на места ще превали. Максималната температура на височина 1200м. ще е 10-11°, на 2000м около 3°.

През нощта срещу сряда ще бъде предимно ясно с по-значително увеличение на облачността в Източна България, където на отделни места е възможно слабо да превали. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и с него ще започне да прониква по-студен въздух. Минимални температури между 4° и 9°. В София около 5°.