Честито на феновете - готвят нов филм "Хари Потър"

Действието ще се развива цели 70 години преди фабулата, която познаваме

Киноиндустрията отново пристъпва към екранизация на любимите на децата по цял свят книги на Джей Кей Роулинг. Предстои да бъде филмирана творбата й от 2001 г. - "Магически създания и къде да ги намерим", пише Нова ТВ.

Добрата новина за феновете на завладяващата поредица "Хари Потър", е че това ще е нещо като своеобразен нов филм за магическия му свят.

Всъщност, три филма, защото продуцентите обещават трилогия, базирана на романа. Тя ще проследи приключенията на магико-зоологът Нют Скамандър - специалист по магически същества и автор на учебника, изучаван от Хари Потър - „Магически създания и къде да ги намерим”.

Книгата не е нито предистория, нито продължение а "разширение" на "магическия свят” от култовите поредици за Хари Потър, разкриват от продуцентското студио. Действието се развива в Ню Йорк цели 70 години преди случките от първата книга за малкия магьосник.

Черновите на сценария вече се пишат от авторката. Тези новини потвърждават слуховете за излизането на нов "магически" филм, които се появиха миналата година.