Рекорд! 25-годишна ромка от Бургас стана най-младата баба у нас

Животът

31-03-2014, 15:03

Снимка:

интернет

Автор:

Явор Томов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Освирепели от глад роми изядоха лебедите

Внукът й е на 5 месеца

25-годишната ромка Ася Хасие от бургаския квартал „Победа” стана официално най-младата баба в България. Младата жена ражда единствената си дъщеря Милка на 12-годишна възраст. Въпреки всички усилия на Ася, дъщеря й да продължи с образованието си, 13-годишната Милка изоставя обучението и се омъжва, тръгвайки по пътя на родителите си. В последствие Милка ражда и първото си дете, с което ромката Ася се превръща в най-младата баба в България.„Щастлива съм, че съм баба, но честно казано очаквах по-добро бъдеще за дъщеря си”, споделя Ася Хасие. Внукът й е на 5 месеца. Във Великобритания се опитват да гонят рекорда на Ася. Най-младата баба на Острова е на 26 години, защото дъщеря й родила, когато навършила 12 години през 1999 година.

На-младата майка у нас пък е на само 12 години. Тя е от Сливен. Кортеза Желязкова роди момиченце през януари тази година в сливенската болница. Бебето носи името на свекървата Виолета. Рекорд за най-млад баща държи дванайсетгодишен ученик от Нова Зеландия. Детето му било родено от 36-годишната майка на негов приятел и съученик.

96-годишен мъж от Индия пък е признат за абсолютен рекордьор за най-възрастен баща. Първото дете на Рамаджит Рагав е родено, когато той е бил на 94 г., а през 2012 г. на бял свят се е появил и вторият му наследник.