2-годишно дете с болно сърце с тежки фрактури след зверския сблъсък на магистралата (СНИМКИ)

Двама загинаха, 7 души са сериозно пострадали. Хората са много уплашени, казаха от Спешното отделение

15 души от пострадалите в тежката катастрофа на магистрала "Тракия" са прегледани в Спешното отделение на Университетска болница "Свети Георги" в Пловдив. 7 от тях са приети за лечение.

Сред тежко пострадалите е и 2-годишно момиченце, което е със счупено ляво бедро. В болницата са и родителите на детето. 37-годишният баща е с наранявания на гръдния кош, 35-годишната майка е с фрактура на таза.

Момиченцето е било оперирано от сърдечно заболяване в София и днес семейството е отивало към столицата за преглед. Това каза доктор Кирил Атлиев от Спешното отделение. Не смея да прогнозирам доколко счупванията са фатални за общото състояние на детето, посочи той.

Най-възрастният сред пострадалите е на 56 години.

Пациентите са със сериозни фрактури на крайниците и таза, повечето от нараняванията са от стъкла. Няма пострадали с опасност за живота. Хората обаче са много уплашени.

По думите на лекаря Спешна помощ е реагирала бързо и адекватно. Първият пациент е приет в 7,25 часа.

Няма недостиг на кръв или медикаменти. Ще се справим без допълнителни екипи и специалисти, каза още доктор Атлиев.

5 души са минали през болницата в Раковски с леки травми.

Около 6.30 тази сутрин в тежки верижни катастрофи на 135-ия км от магистрала "Тракия" загинаха двама души - жена и мъж между 40 и 50 години, и двамата от София.

Осем автомобила, които са пътували към  столицата, са се ударили верижно. Около 5 минути по-късно от другата страна, в посока Бургас, са се сблъскали 13 коли, сред които и ТИР-ове.
Загиналите са пътували в различни автомобили. Мъжът е управлявал "Рено", което се е врязало под единия от катастрофиралите ТИР-ове. Жената е била в "Мерцедес", който се е ударил челно.

В спасителната операция са участвали екипи на Спешна помощ, полицаи, служители на Гражданска защита и пътната агенция.

Една от основните версии, довела до кървавите инциденти, е гъста мъгла.