Трогателна история за тежко болно дете и неговия лабрадор

Светът на Бен Евисън се променя безвъзвратно, щом се запознава с Роузи

Седемгодишният Бен Евисън от британския град Уичърч страда от тежко заболяване, което му пречи да си играе, спи и храни с останалите деца. Светът му обаче се променя, когато се запознава с тримесечния лабрадор Роузи. Впоследствие двамата успяват да изградят неразрушима връзка.

Бен и родителите му научават тежката диагноза – дистрофия на гръбначните мускули, придружена от дихателни проблеми (състояние известно като SMARD 1) през месец февруари тази година. Според докторите едва осем души по света трябва да се справят с подобни трудности. Генетичната мутация пречи на Бен да се развива заедно с останалите деца и засяга дихателната му система.

Всичко това се променя, когато родителите наемат шоколадовия лабрадор Роузи да им помага с лечението. Животинчето в момента е обучавано да може да помага на Бен да се облича, вдига неща и да следи дишането му, пише Dailymail. Според майката на детето болестта на сина й е уникална и въпреки всичко той е твърдо решен да продължи да живее.

В момента семейството набира средства, тъй като един тренировки за Роузи струва 31 паунда. За да може да помогне повече, бащата помолил шефа си за повече часове работа.

Какво крие бъдещето за Бен е неясно. Докторите не се наемат с прогноза колко още може да живее той, обяснявайки че в медицинската история са документирани едва 60 случая на SMARD 1. Едва 10% от тях са все още сред живите.