20 хиляди лева месечно може да получава български лекар в Лондон

Само 2 месеца ще са нужни, за да може лекарят да защити специалността и след това да започне работа

20 000 лева е месечната заплатата, която български лекар може да получи в Лондон, съобщи Нова телевизия. А търсенето на наши медици е много голямо, обясниха за новините чужди компании за наемане на кадри.

Тъй като от началото на годината българи и румънци вече могат свободно да работят във Великобритания, сега целта е да се наемат колкото се може повече.

Само 2 месеца ще са нужни, за да може лекарят да защити специалността и след това да започне работа.

Парадоксалното е, че български болници никога не са организирали борси за наемане на лекари. Медицинските заведения в Северозапада отдавна имат недостиг на лекари. Заради това много от тях решават проблема, като затварят цели отделения.

Припомняме, че в неделя в 23 европейски града, включително и София, се проведе най-голямото медицинско кариерно изложение. Български лекари се срещнаха с представители на фирми, които предлагат възможности за кариерно развитие извън България - във Великобритания, Ирландия, Германия, Франция, Швейцария, Скандинавския полуостров, Кувейт, Австралия, Нова Зеландия, ЮАР, Сингапур и Обединените арабски емирства.

Компаниите, които участваха на изложението, съдействат за оформянето на всички документи нужни за работа в чужбина, осигуряват езикови курсове и подпомагат планирането на кариерата на всеки един кандидат.