Родопчанин си поръчал 4 проститутки от Пловдив, отвлякъл ги и ограбил

Животът

30-03-2014, 20:14

Снимка:

rodopchani.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

„Изключете си телефоните и ми ги дайте”, изревал мъжът на уплашените жени

Месец след последното задържане от полицията, 28-годишният Стоян Петров от девинското село Лясково отново се оказа с белезници. Мъжът се слави в региона като рекордьор по дребни кражби. Последното му престъпление обаче надмина дори очакванията на разследващите. Стоян заплашил с убийство и ограбил четири проститутки.

Историята се разиграва на 10-ти март в родното село на Петров, който купонясвал със свои приятели. Вечерта мъжете решават да си поръчат проститутки от Пловдив. При проверка на обявите във вестник „Марица” Стоян попаднал на своя позната. 30-годишната Диляна се съгласила да поеме поръчката, като вземе със себе си още три свои „колежки”. Уговорката била да празнуват в хотел „Чилингира” край брега на язовир “Въча”. Цената за услугите била около 400 лв. Около 23.00 часа дамите били докарани от техния сутеньор. Пийналият Стоян обаче набързо отстранил охранителя, качил се в колата и отвел жените в изоставен фургон. „Изключете си телефоните и ми ги дайте”, изревал мъжът на уплашените жени. Накарал ги да изпразнят джобовете си и събрал от тях около 200 лева. Накрая поискал за тях откуп от 5 000 лв. През цялото време заплашвал момичетата, че ще ги зарови в гипсово корито, ще ги закопае и никой няма да ги открие. Отново ги натоварил в колата и ги откарал в къщата на баба си в Лясково. Цяла вечер той продължил да пие. Вземал по една от жените и я разкарвал по кръчмите. По време на пътуванията катастрофирал с колата. Наложило се и намеса на полицията. Стоян заплашил Диляна да каже, че тя е шофирала.

На следващия ден, след като поизтрезнял, мъжът освободил своите заложнички. Терорът срещу тях обаче продължил и те подали жалба във Второ районно управление на полицията в Пловдив.

„Беше купон, те не са били задържани”, заяви вчера пред съда 28-годишният лясковчанин. Излиянията му не помогнаха и той получи постоянна мярка „задържане под стража”.

В родното му село бързо разбраха за ареста на Стоян. Жителите си отдъхнаха, защото известно време няма да се притесняват за имуществото си. Техният съселянин е познат отдавна с престъпното си поведение и незачитането на закона. Още 14-годишен Стоян е започнал кариерата си на крадец и измамник. Зад гърба си има 15 присъди. Живее с баба си. Има бебе на 8 месеца, което не е при него. В момента изпълнява наказание пробация.

Миналата година след поредна кражба Стоян заплаши Окръжния съд, че ако не го пуснат, жена му ще махне бебето. Той не бе пуснат и бебето се роди живо и здраво. Вчера мъжът отново вкара в употреба детето си, като заяви, че няма кой да се грижи за него, без да се замисли, че последните няколко години почти постоянно е бил в затвора. Миналия месец той се оказа отново в ареста, след като се опита да завлече бензинджийка. С миловидната си физиономия Стоян се примолил да плати по-късно и оставил в залог лична карта, която се оказала впоследствие чужда. Дни след това негов авер по килия го обвини в кражба на газов пистолет.

Източник: в. Отзвук