„Море“ от дупета заля Pinterest

Сайтът стана жертва на спам атака

Вероятно през последните няколко дни ви е правило впечатление, че приятелите и познатите ви в сайта за споделяне на снимки и други творчески вдъхновения Pinterest са развили фиксация към женски дупета и отслабване. Първо: Вероятно не сте единствен. Второ: Каквото и да се случи, не кликайте на картинките с дупета!

За ситуацията алармира в четвъртък технологичният сайт Techchurch. Изданието потърси гледната точка на Pinterest откъдето обясниха, че знаят за проблема, който не е срещан в много акаунти. Онези, които са били поразени от спам атаката, са поставени в safe mode веднага. От Pinterest съветват още потребителите на сайта да използват силни и уникални пароли, които са трудни за разбиване. Освен това те могат да премахнат картинките, които намират за обидни, сами.

Според информация на Daily Mail проблемът идва от други сайтове, които използват опцията “pin this” водеща към сайта, не на самия Pinterest. За да избегнете спам атака, докладвайте съмнителни картинки, бъде внимателни с приложения от трети страни и проверявайте адресите, които посещавате.