Нападнатата от питбули Димитра все още е в критично състояние

Опасността за живота й остава

Състоянието на жената, която беше нападната от два питбула в село Червена Вода вчера, остава критично, съобщи Нова телевизия. Жената е настанена в русенската болница. Кръвното й налягане е стабилизирано, обясниха за телевизията от болницата, но опасността за живота й остава.

Припомняме, че вчера след обяд два питбула нахапаха жестоко 86-годишната Димитра. Инцидентът е станал на улицата. Жената е минавала покрай къща, където били отглеждани двата питбула - Цезар и Клеопатра. През деня кучетата се разхождали свободно в двора на къщата на стопанина си, която е на метри от площадчето на селото. Димитра размахала бастуна, когато минала покрай оградата, защото кучетата лаели. Това озверило животните. Те прескочили оградата и се нахвърлили върху възрастната жена.

Не е ясно какво точно се е случило, но внезапно питбулите са прескочили оградата и са се нахвърлили върху нея. Лелята на собственика и двама строители от съседния обект буквално са се борили с кучетата, за да отърват нападнатата жена. По-късно вчера питбулите са били приспани и прибрани в приюта за бездомни кучета в Русе. Каква ще бъде съдбата им ще стане ясно, след като приключи работата на полицията.

В следствие на нахапването Димитра е получила тежки рани по краката и лицето, като е изгубила и много кръв. Линейката я е откарала в русенската болница, където незабавно е била оперирана. Екип от лекари се грижи да изведе жената от критичното състояние.