Пловдив притъмнява за "Часът на земята"

Мисия Пловдив

28-03-2014, 16:20

Снимка:

архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Събота, точно в 20,30 часа

Сградата на Община Пловдив на площад "Стефан Стамболов", Лапидариумът в Стария град, Античният театър, Римският стадион, Джумая джамия, сградата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма на ул. "Железарска", административната сграда на ул. "Княз Александър I" 35 и сградата на Градската художествена галерия ще притъмнеят утре в 20:30 часа за 60 минути.

Така Пловдив отново ще стане част към глобалната инициатива "Часът на Земята" и ще се присъедини към хилядите градове на планетата, които отправят послание за необходимостта от съгласувани действия на международно равнище срещу изменението в климата.

Призивът е насочен към граждани, компании, общински и държавни структури, да се ангажират с проблемите предизвикани от климатичните промени, както и да покаже, че промяната зависи от малките стъпки, които всеки от нас прави ежедневно.

От Община Пловдив приветстваме глобалната инициатива и приканваме гражданите и посетителите на най-красивия град в България да изключат осветлението за по-доброто бъдеще на нашата Планета.

Включи се, изключи светлината на 29 март!