Зверство!Деца почти убиха с камъни щъркела Живка в Дупница

Обществото бе потресено за пореден път от нечовешко отношение към животните

Сега не става въпрос за тормоз над домашни любимци, а за щъркел, който се бори за живота си, след като бе зверски пребит с камъни в Дупница. Най-шокиращото в случая е, че над беззащитната птица са посегнали деца. Нехранимайковците хладнокръвно замеряли с камъни щъркели, като едва не го убили. Природозащитници от града мигновено разпространиха в профила си във Фейсбук каква е случката в действиетелност.  

"Преди седмица прекрасната щъркелка се връща у нас от Африка и се отправя към Дупница, където най-вероятно е гнездото й. В Дупница обаче не всички я очакват с радост и нетърпение. Деца замерят Живка с камъни и резултатът е ужасяващо счупено крило. Добър човек я намира и прибира, занася я в местния приют за безстопанствени кучета с надеждата, че там ще помогнат на птицата. Живка е прибрана в клетка. Няма лекарства, няма храна и вода”, се казва в написаното от един от тях.

За късмет на красивата птица, семейство от Дупница отишло в приюта, за да си осинови кученце, когато се натъкнало на сърцераздирателната гледка. След тяхната среща Живка веднага е закарана във ветеринарна клиника в София.

Положението на щъркела е изключително тежко, тя е със счупено крило и кървяща рана, освен това костта на птицата е изскочила навън. Медиците не бързат със своите прогнози, но се надяват, че ще успеят да спасят Живка.