29-30 март: Любов, релакс за сетивата и покой за душата

Слънце в Овен, Луна в Риби-Овен. Новолуние в неделя, 30 март, 21,44ч.

Почивните дни ще отбележат не само края на седмицата, но и финала на лунният месец. Новолунието в Овен, настъпва в неделя, в 21,44 часа и поставя началото на нов жизнен цикъл, пролетният сезон на затъмненията и най динамичния, критичен и изпълнен с превратности период в настоящата година.

Традиционно обаче, последните дни на лунния цикъл предразполагат към ретроспекция и почивка, а вниманието ни следва да бъде насочено към миналото, а не към бъдещето. Планирането и обсъждането на намерения и желания едва ли ще оправдае очакванията ни. Затова пък Луната в Риби в събота, ни създава прекрасни условия за отмора, ще ни настройва съзерцателно и сантиментално и ще ни позволи да поддържаме онова настроение, което ще съдейства да постигнем релакс на сетивата и покой в душата. Изключително удачен ден за кратко пътешествие, пикник сред природата или посещение в СПА център. А романтичните срещи и спокойния отдих с партньора,  ще ни дарят си истинско удоволствие от споделената душевна и физическа близост. Разполагаме с подкрепата на звездите да се освободим от спомена за негативни преживявания в миналото и психологическите бариери създадени от тях, за да укрепим взаимоотношенията си. Необходимо е само да проявим разбиране, съчувствие и взаимност, да търсим и предлагаме не показни демонстрации на чувства, а истинска, тиха и ненатрапчива привързаност и грижа.

В неделя е възможно да се почувстваме неспокойни и дори нетърпеливи да отгърнем нова страница в живота си. Нищо не подсказва обаче, че промяната би била позитивна, бърза и успешна. Едва в края на следващата седмица, ще имаме представа какво точно следва да променим и нужно ли е въобще да предприемаме някакви промени, а в такава обстановка прибързаността може да има необратими последствия. Затова е необходимо да положим съзнателни усилия за поддържането на спокойна обстановка и да се въздържаме от активни действия през този ден. Заниманията с любимото хоби и четенето на хубава книга могат да осмислят денят ни, а от напрежението можем да се освободим докато почистваме дома си или освобождаваме пространство в него изхвърляйки от стари вещи и ненужни предмети. Както знаете, Новолунието е специален период, по времето на който Вселената отзивчиво отвръща на мислите и чувствата ни, без да прави критична оценка на тяхната съзидателност или разрушителност.  Ако посрещнем новолунието в хармонично настроение, имаме всички шансове да проектираме за себе си едно по-добро бъдеще.

Здраве, хранене и красота
Организма е на границата на жизненият минимум, затова трябва да пестим силите си и да го щадим повече. Осигурете си достатъчно време за пълноценна почивка и сън, както и за продължителни разходки сред природата. Пребиваването край естествен водоизточник пък ще има истински пречистващо въздействие както върху тялото така и върху психиката ни. Подобен ще бъде ефектът и от водните процедури, масажите, релаксиращите практики и медитацията.

Ефектът от разкрасителни процедури ще бъде съвсем мимолетен, затова се ограничете до обичайните грижи за външния вид. Периодът е изключително благоприятен за лечебно гладуване и диети целящи редукция на теглото.