АБВ представи кандидатурата си в Кърджали

АБВ представи своя структура в Кърджали.

Според регионалните представители на гражданската инициатива в най-скоро време нейни организации ще бъдат изградени във  всички общини на региона

„Имаме надеждата да привличаме хората в активна възраст, които са се изградили вече като професионалисти и имат какво да кажат и да направят за обществото”. Това заяви по време на пресконференция членът на инициативната група на АБВ за Кърджали инж. Ангел Коджаманов.

Според него гражданската инициатива е в процес на изграждане на структури във всички общини от областта.  В тях ще бъдат привлечени личности с качества, чиито убеждения са свързани с вярата в това, че политиката в България се нуждае от промяна, от прозрачност и от категорични реформи, които да извадят страната от кризата.

„Наясно сме, че ще ни е трудно да убедим хората да заявят открито симпатиите си за гражданско движение АБВ, още повече в специфичен регион като Кърджали“, каза в отговор на журналистически въпрос, свързан с това дали има притискане от страна на ръководството на БСП, адвокат Димитър Шереметев.

 Той и останалите официално обявили се представители на АБВ в региона бяха категорични,  че ще окажат отпор на сериозния натиск, на който представителите на гражданската инициатива в областта са подложени от страна всички политически ръководства в региона, включително и от висши държавни представители.