ПловдивУтре: 28 март

Мисия Пловдив

27-03-2014, 18:03

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Какво, къде, кога ще се случва в града

28 март е ден на Св. мъченик Боян–Енравота. Имен ден утре ще празнуват: Боян, Албена, Бояна, Боянка, Бойко, Бойка, Грозданка. Честито!

ВРЕМЕТО

Утре в Пловдив температурите ще бъдат между 5 и 17 градуса. Денят ще е облачен с кратки превалявания от дъжд.

КАКВО, КЪДЕ, КОГА

Машините на "Чистота" продължават миенето на улиците. Виж графика им за петък ТУК.

От 13.00 часа в зала 5 на Дома на науката и техниката в Пловдив ще бъдат изнесени фрапиращи данни за състоянието на българската индустрия.

На пресконференцията, организирана от Гражданско сдружение за нова високотехнологична индустриализация на България, ще бъде представена и "Бяла книга за нова високотехнологична индустриализация 2015-2025 г.".

"Българската икономика е с прекалено висока зависимост от чуждестранни инвестиции и помощи от ЕС. Около 90% от националния финансов капитал се управлява от чужбина. Неадекватната икономическа политика през 90-те години доведе до разрушаване на основни сектори на българската индустриа. Относителният дял на индустрията в създаването на новата брутна стойност падна до 24% и е по-нисък от средния показател от 27% за десетте посткомунистически страни от Централна и Източна Европа, членки на ЕС", се казва в новата "Бяла книга за нова високотехнологична индустриализация 2015-2025 г."

В пресконференцията ще вземат участие д-р Тоде Тодев, дин Петър Нейчев, проф. дин Асен Конарев.

Проф. Андрей Пантев ще гостува утре на клуба на историците и археолозите в ПУ „ П. Хилендарски”. Той е поканен от студентите за лекция на тема „Исторически предпоставки за кризата с Украйна”. Академичният час с актуално съдържание ще започне в 14.30 в университетската библиотека ( двора на Ректората, сграда на Химически факултет).

НА ТЕАТЪР в петък

Драматичен театър "Николай О. Масалитинов", гр. Пловдив

19:00 ч. "Женитба"

19:00 ч. "Ла"

Държавен куклен театър – Пловдив

09:30 и 10.30 ч. "Грозното патенце"

НА КИНО в петък

В салоните дават премиерите на "Дивергенти", "3 дни да убиеш" и "Код червено".