Алоизмамникът от Сливен прибрал над 100 000 лева

51-годишният мъж измамил над 100 души от цялата страна

51-годишният сливналия, задържан за телефонни измами, е излъгал над 100 души, а сумите, взети от тях, надхвърлят 100 000 лева, информират от МВР.

Престъпникът е заловен след сигнал на една от потърпевшите, подаден на 24 март в 21:30 часа. Жената се оплакала, че непознат мъжки глас я е потърсил на домашния телефон, представил се за полицай и поискал подкуп за задържания й син. След проведената операция служителите на "Икономическа полиция" в Сливен хванали измамника точно в момента, когато получавал парите от жената.

В хода на разследването полицаите установили, че мъжът е участвал в над 100 телефонни измами на територията на цялата страна, като взетите суми са над 100 000 лева.

Същия ден той получил 570 лева от измама в Айтос. Установени са случаи на извършени от него измами в Сливен, Карнобат, Айтос, Варна, Бургас, Шумен, Разград, Русе, Добрич, Силистра, Плевен, Враца, Стара Загора и Хасково.

Сливналията е работил със съучастници и обикновено се е представял за служител на НЗОК, изпратен от лекар, на когото е трябвало да бъде предадена определената сума пари. От потърпевшите той прибирал също златни накити, бижута, часовници и други лични ценни предмети.

Измамникът е криминално проявен за извършване на кражби. Задържан е за 24 часа в РУП-Сливен. По случая е образувано досъдебно производство, като работата по установяване на цялата престъпна дейност на арестувания и съучастниците му продължава на територията на цялата страна.