ШОК! Истинска малка русалка опровергава науката! (видео)

„Синдром на русалката“ уж не бил съвместим с живота

За науката тежката диагноза „синдром на русалката“ е несъвместим с живота, но малката Шайло 10 години опровергава това.Момичето цели десет години опровергава мрачните прогнози с чаровна усмивка и изключителна воля. Никой не гледа на нея като на увредено дете. Родителите й с много любов осигуряват на жизнерадостната малка русалка живот като на всички нейни връстници.

Шайло Пепин от Портланд, САЩ, е едно от трите момичета, оцелели със сиреномелия, вродено заболяване известно като „синдрома на русалката“. За 10 години тя претърпява повече от 150 операции, включително и две трансплантации на бъбрек, като опроверга дори най-оптимистичните прогнози, че ще живее само няколко дни.

Малката русалка Шайло е родена само с един и то зле функциониращ бъбрек, няма важна част от дебелото черво и никакви репродуктивни органи. Родителите са уведомени веднага след раждането, но те не се отказват от своето дете.

Заедно с всички тя е в училище, плува в басейн, дори посещава уроци по танци и се забавлява с приятели. Изпълнена с неподправен оптимизъм и жажда за живот, Шайло три години живее на хемодиализа, докато очаква трансплантация на бъбреци. Историята й става известна за милиони хора по света, когато чаровната и вечно усмихната малка русалка се появява в шоуто на най-популярната ТВ водеща Опра Уинфри.

Случаите на вроденото заболяване сиреномелия са доста редки – според медицината вероятността е едно на 300 000 раждания. Синдромът на русалката се изразява в срастване по дължината на долните крайници, но е съпроводено с деформации, дори липса на някои вътрешни органи. Шансът за оцеляване е толкова малък, че досега са известни само три момиченца, които успяват да преживеят с тази диагноза.