Открит е очевидец на убийството на Манджуков

Свидетелят е разказал, че нападателят е стрелял, а след това избягал към тъмната част на квартала, където няма камери

Има очевидец на убийството на бизнесмена Борислав Манджуков, съобщи news 7, цитирайки източници от разследването.

Свидетелят е разказал, че нападателят е стрелял, а след това избягал към тъмната част на квартала, където няма камери.

39-годишният Манджуков беше застрелян с два куршума пред дома му в столичния комплекс "Бокар". Килърът, чакал скрит до входа на блока, а след това изчезнал с кола, паркирана на булеварда. Раненият успял да се добере до портиера и да извика за помощ, но починал преди да дойде линейката. По неофициални данни, по Манджуков е стреляно в гръб, а един от куршумите е засегнал сърцето. Оказва се също, че пристигналият на местопрестъплението лекар от Спешна помощ погрешно е констатирал фатална прободна рана и съответно е подал неточна информация на полицията. В действителност, рана от остър предмет не е установена. Възможно е грешната констатация на медика да е вследствие на поройния дъжд, излял се в деня на убийството.

Междувременно, от прокуратурата съобщават, че срещу Борислав Манджуков има три, а не 48 дела. Две от тях са във Варна за измама и за фиктивни сделки със зърно. Третото дело е в Специализиран съд и е резултат от полицейската акция "Цигараджиите" срещу контрабандата на цигари.
Припомняме, че през 2012 г. Манджуков беше арестуван, но освободен срещу 30 хил. лв. парична гаранция. 48 са заявителските материали към полицията. Засега няма данни как е работило МВР по тях.