Манолова и Станишев ще струват нови 14 млн. лева на българските граждани

Не надмогнаха личното си его и тясно-партийните интереси, за да се стигне до разумно решение – референдум през май!

Според ГЕРБ абслютна политическа безотговорност е решението на управляващите от БСП, ДПС и Атака по време на финансова и икономическа криза, за пореден път да вкарват държавата в безмислени харчове, единствено заради от политическия егоцентризъм на Мая Манолова и Сергей Станишев.

Текстът на декларацията можете да видите тук:

ПП ГЕРБ отбелязва със съжаление, че политическите партии отказаха да положат всички усилия, за да се проведе реферндумът за изборните правила заедно с изборите за представители в Европейския парламент на 25 май. Според Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, вчера изтече крайният срок, в който можеше да се вземе решение за насрочване на референдум на 25 май.

ПП ГЕРБ настояваше референдумът за изборните правила да бъде проведен на 25 май 2014 г., заедно с европейските избори, за да бъдат спестени на данъкоплатците между 14 и 20 милиона лева за организирането и провеждането му на отделна дата. По този начин щеше бъде избегнат горчивият опит на БСП, които пръснаха 14 млн. лв. на данъкоплатците за референдум за „Белене“, който и до ден днешен не породи никакви фактически последствия. Убедени сме, че тези нови 14 млн. лева, които сега българските граждани ще бъдат принудени да платят, можеха да бъдат използвани за много по-полезни неща, защото волята на над половин милион български граждани беше референдумът да се проведе заедно с евроизборите на 25 май. Абслютна политическа безотговорност е решението на управляващите от БСП, ДПС и Атака по време на финансова и икономическа криза, за пореден път да вкарват държавата в безмислени харчове, единствено заради от политическия егоцентризъм на Мая Манолова и Сергей Станишев.

ПП ГЕРБ призоваваше непрекъснато политическите сили и институциите в Република България да се мобилизират и да изпълнят волята на българските граждани. За съжаление всички възможности за това бяха умишлено протакани и избягвани, заради личните капризи и политическия инат на Мая Манолова и Сергей Станишев.

От този момент всички български граждани трябва да знаят, че Мая Манолова и Сергей Станишев веднъж вече струваха на българския данъкоплатец 14 милиона лева с референдума за „Белене“. Сега отново Манолова и Станишев ще струват нови 14 млн. лева на българските граждани, защото не пожелаха да надмогнат личното си его и тяснопартийните си интереси, за да се стигне до единственото разумно решение – референдумът да бъде проведен заедно с европейските избори. Пропускането на тази възможност е поредното доказателство за управленската немощ и произтичащия от нея правен хаос, в който се намира държавата,  по подобие на хаоса, в който се намира Централната избирателна комисия, заради „експертността“ на Мая Манолова и Сергей Станишев.