Защо близнаци умират по еднo и също време?

Най-загадъчна е способността им да изпитват болка eдновременно

Близнаците са два вида: еднояйчни и двуяйчни. Двуяйчните са родени вследствие едновременното оплождане на две яйцеклетки. А еднояйчните - вследствие делението на една оплодена яйцеклетка.

Двуяйчните близнаци могат да бъдат от различен пол. Докато еднояйчните винаги са от еднакъв пол и имат еднакъв генотип, поради което приликата помежду им е изключителна. Отпечатъците от пръстите им обаче са различни.

Телепатията между близнаците и от двата вида е често срещана. Те решават в един момент да се чуят по телефона, например. Най-загадъчна обаче е способността им да изпитват болка или отчаяние по едно и също време.

През юли 1948 година Алис Лам седи в дома си в Спрингфийлд, Илинойс. Изведнъж силен невидим удар в лявата страна на тялото й я изхвърля от стола й.

Ударът е придружен със силна и остра болка, последван е от шок. Точно в същия миг на 110 километра от Алис, еднояйчната й близначка Даян е отхвърлена в другия край на вагона. Влакът, в който тя пътува, дерайлира.

Даян е с две счупени ребра и тежко сътресение на мозъка. В продължение на няколко дни Алис се оплаква от силни болки. Когато й правят рентгенова снимка, тя показва две счупени ребра. Още по-странното е, че те са на същото място, на което са счупените ребра и на Даян.

Друг подобен случай е отразен от австралийското списание "Истина". На път за болницата след автомобилна катастрофа умира близначката Пег. При удара воланът на автомобила й я пронизва в гръдния кош.

В момента на инцидента нейната близначка Хелън се събужда с писъци в дома си. Родителите й викат линейка, тъй като тя се оплаква от силни болки в гърдите. На път за болницата Хелън също умира.