Четата се събира отново

Добрич Лайф

26-03-2014, 00:48

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Димитър Коста Цонев (журналистът с най-вкусния прякор), който напусна??? Би Ти Ви, след като беше променен форматът на воденото от него и Цветанка Ризова предаване "Лице в лице" се завръща за втори път в БНТ, съобщиха от държавната телевизия
От 31 март той ще води публицистичното предаване "Още от деня", което всеки делничен ден върви "на гърба" на "Лице в лице", като започва в 18:30 часа. До сега публицистичното предаване по БНТ се водеше от Аделина Радева, който има и редица други ангажименти в БНТ. 
"Не очаквах да получа точно това предложение от БНТ, но в интерес на истината не се колебах дълго и го приех. Телевизионната си кариера в голяма степен дължа на БНТ и когато националната телевизия те покани, какъв друг избор, освен да приемеш. Надявам се с екипа на "Още от деня" да надградим това, което колегите са постигнали в последната година", коментира Димитър Коста Цонев.
Голяма част от кариерата на Димитър Коста Цонев е свързана с БНТ. Зрителите го познават като водещ на информационните емисии "По света и у нас", а преди това в новинарската емисия "В края на деня".

Дългият му професионален път в националната телевизия е свързан и с двете публицистични предавания – "Петък 22" и "Тема". А в продължение на две години той беше домакин и на популярното предаване "В неделя с...".
Освен журналист, Димитър Коста Цонев е автор и на 17 документални филма. Като дете участва и в игрални филми - "Таралежите се раждат без бодли"  и "Записки по българските въстания".