Вживейте се в ролята на... мечка (видео)

Симулаторът се очаква да е готов до есента на тази година

Компютърните игри често ни помагат да преживеем приключения, за които само можем да мечтаем. Например – да посетим Луната, да променим хода на историята, да поправим някой несправедливост.

Вчера разработчикът Джон Фарджей се убеди, че ще може да направи играта, за която винаги е мечтал. В нея играчът ще може да прави най-различни неща... от перспективата на една мечка.

Като вдъхновение американецът посочва заглавия като Grand Theft Auto V и Bioshock Infinite. Той посочва, че тези игри не са позволявали на желаещите да се вживеят в ролата на мечка. Пропуск, който Фарджей иска да отстрани, пише GameSpot. Той не спира дотук, обяснявайки: „Идеята със сигурност може да бъде определена като тъпа, дори много тъпа. Но хайде, признайте, всеки от нас някога е мечтал да влезе в ролята на мечка, която се разхожда в гората. Ако отречете, значи лъжете“.

Проектът се финансира чрез набиране на средства онлайн. Към 14.30 ч. във вторник кампанията е успяла да набере 42,846 долара (при необходима сума от 29,500 долара). Сумата през оставащите 23 дни до края на набирането на средства.

Мечешкият симулатор се очаква да се появи през есента на тази година. Играчите вероятно ще могат да отключват нови способности на мечката си, ще могат да променят външния й вид и да се сприятеляват с други представители на същия животински вид.

Алфа трейлър на симулатора: