25 март: Честолюбие, мъдрост и амбиции

Хороскоп

24-03-2014, 20:30

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Слънце в Овен, Луна в Козирог. Астрологична картина на деня

Вторник е ден на Марс, а днес неговия принцип ще бъде подчертано активен и до голяма степен ще определя мотивите и поведението ни. Той ще подхранва честолюбивите ни стремежи, ще ни подтиква да търсим по-високи постижения, да се доказваме и дори да се опитаме да надскочим границите на възможностите си. Мислите ни ще ни водят напред и на високо, към цели, заради които сме готови да търпим лишения, трудности и неудобства. В някои случаи така бихме могли да постигнем онова, което трудно ни се е отдавало до момента, за което са ни липсвали сили, или пък решителност и смелост. В други, ще стане повод за необмислени, импулсивни постъпки и преследване на необосновани амбиции, за които действително не ни достигат нито сили, нито опит.

Специално внимание и отношение ще изисква втората половина на деня, когато ще наблюдаваме подчертана склонност към конфликти и дори агресия. Това налага необходимостта от съзнателни усилия и старание към проява на сдържаност и благоразумие, за да избегнем неприятни ситуации.

Работа и бизнес
Денят предлага отлични условия за работа по амбициозни и сложни проекти, изискващи пределна концентрация и максимални усилия на волята и личния потенциал. В сутрешните часове е подходящо да поставим на обсъждане плановете си с по-знаещи и опитни колеги и сътрудници, а в случай че постигането на целите и амбициите ни зависи от одобрението на висшестоящите, ще можем да  разчитаме на тяхното благоразположение и дори на ценни съвети. Съвет и съдействие можем да получим и от влиятелни покровители, стига да преодолеем честолюбието си и да потърсим помощ.

Здраве, хранене и красота
Астрологичната обстановка подсказва необходимост от повече грижи и внимание към състоянието на физическото и психическото тяло. През следващите дни е възможно симптомите на текущи и хронични заболявания да се изострят. Не експериментирайте със здравето си и потърсете съвет от специалист.Сега вече можем да разчитаме на компетентно мнение и лечение. Денят е подходящ за профилактика и укрепване на опорно двигателния апарат и лечение на  заболявания локализирани в областта на гърдите и стомаха.