Хванаха двойка кредитни измамници

Мъж и жена подлъгали 81-годишен мъж да подпише договор за заем

Полицаите от Шесто РУП в столицата са задържали двойка лизинг измамници след сигнал от потърпевш, съобщават от пресцентъра на МВР.

27-годишната жена от София и 33-годишният ѝ партньор от Банкя действали на територията на Женския пазар. Тогава, на 24 февруари, двамата заговорили своята жертва (вероятно една от многото) - 81-годишен човек.

От дума на дума те го придумали да сключи вместо тях договор за лизинг за скъп GSM – парите не им достигали да го купят „кеш“. За да е напълно спокоен, двамата му предоставили да подпише „договор за гаранция“, който се оказал документ за теглене на кредит – този факт възрастният мъж установил два дни по-късно и на 27 февруари се обърнал за помощ в полицията.

В хода на проведеното разследване криминалистите на Шесто и Трето РУП са хванали следите на наглите измамници. Оказало се, че и двамата имат досие - жената за подобни измами, а мъжът - за кражби, като дори е осъждан. След повдигнатите обвинения на дамата е наложена парична гаранция в размер на 700 лева, а на мъжа - мярка за неотклонение „задържане под стража”.