Адвокатският съвет в Пловдив осъди опита за атентати срещу колегията

Мисия Пловдив

24-03-2014, 16:38

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Не може по такъв опасен начин да се правят вмешателства в работата на съдебната система

Адвокатският съвет в Пловдив осъжда опитите за атентати, насочени срещу представители на колегията в протестна декларация, заяви председателят на Пловдивския адвокатски съвет Владимир Златев.

Поводът за огласяването на декларацията е поредният опит за сплашване чрез поставено взривно устройство под автомобила на семейството юристи от града.

Рано сутринта на 20 март минувачи случайно забелязали пакет със стърчащи от него жици, оставен до предната гума на кола, паркирана на ул. "Христо Г. Данов".

В последствие се оказа, че колата е на живеещото отсреща адвокатско семейство Севдалин и Евелина Божикови, а в пакета има истинска самоделна бомба. След четири часа адската машина бе обезвредена от специализиран екип сапьори на МВР, пристигнал от София. Случаите на намерени взривни устройства са вече две – единият бе насочен ком частен съдебен изпълнител в града, каза Златев. Според колегията, това е тенденциозно и затова адвокатите изразяват своя протест.

Не може по такъв опасен начин да се правят вмешателства в работата на съдебната система, каза адвокат Златев, съобщава Фокус. По думите му, няма колеги, които да заслужават подобно отношение. Не доволството не може и не требва да бъде изразявано по такъв начин и това не може да бъде ефективен начин на недоволство. Адвокатите, като защитаващи правата на гражданите, не бива да бъдат подлагани на такъв натиск, никой не заслужава подобно отношение, каза Златев.