Знаете ли какво предизвиква садомазохизмът?

Причиняването на болка по време на секс и ефект, подобен на медитирането

Американски учени установиха, че причиняването на болка по време на секс предизвиква ефект, подобен на медитирането и може да доведе до състояние на променено съзнание.

Експертите са стигнали до заключението, че чрез садомазохизмът в мозъка се предизвиква приток на кръвта, като чрез това човешкото съзнание преминава в състояние на дълбока медитация.

В изследването, проведено от студента по психология Джеймс Амблър, са участвали 14 души, на които са причинявали болка по време на секс.
Секс

Преди и след провеждането на опитите доброволците били подложени на когнитивен тест - задачи за свързване на думи и цветове.

Крайните резултати показали, че измъчваните хора имат по-слаба функция на част от мозъка, наречена дорзолатерален префонтален кортекс. Тази област от мозъка отговаря за контрола над изпълнителната и работната памет и други функции от по-високо ниво.

По принцип мозъчната кора при хората се активира, когато човек мечтае или употребява определени медикаменти. Чувството, което предизвиква тази активация, е на спокойствие и лекота, което според учените е сходно с чувството, което се предизвиква при медитация.
Вино в Леглото

Установено е също и че хората, които практикуват садомазохизъм, когато правят секс, изпитват по-рядко чувство на тревожност и безпокойство в сравнение с другите хора. Освен това хората, за които няма табута в спалнята, създават по-дълги и дълбоки връзки.

Сексолозите подкрепят твърдението, че виното и медът могат да увеличат сексуалната мощ на всеки, като посочват факта, че още от Древността пчелният прашец се е използвал, за да се влияе върху либидото.

Младите двойки от миналото са пиели вино всеки ден през първия месец от брака, за да имат постоянна сексуална мощ и да се сдобият с дете възможно най-скоро.

Медът от друга страна намалява мускулната умора, а глюкозата в него се абсорбира много по-бързо, отколкото захарта. Той се препоръчва от специалистите преди секс, за да имате достатъчно енергия.