"Българи канят Монако да ги завладее"

Нова телевизия официално включи Монако в прогнозата на времето

Материал със заглавие "Българи канят Монако да ги завладее" беше публикуван на тази интернет - страница. Според българите, самоопределили се като монакчани, Монако стои на изконна българска земя. Първите казина са основани от братовчед на Аспарух, пише на фейсбук страницата. Първата хазартна игра е била прабългарският вариант на "Тука има - тука нема". Играла се е с византийски черепи и топче конски косми! В подкрепа на това твърдение е намерен от Божидар Димитров в землището на Созопол, древен артефакт, приличащ на рулетка с надпис "Monaco-Sozopolis".

Друго, не по-малко актуално доказателство за общият произход на двете нации са цветовете на знамето на Монако. Неслучайно флагът с червено и бяло е с цветовете на най-българският и даже най-прабългарският символ - мартеницата.

"Монако на три морета", застрояване на монакското "Ноар дере", анексирането на територия от Франция, официална носия да станат монокините са само част от всички предложения, които валят на страницата.

Основателите на страницата "За Присъединяване На България Към Княжество Монако" са публикували писмо до принц Албер II.

"Ваше Величество! Обръщам се към Вас от името на група граждани, които се чувстват монакчани до мозъка на костите си. Ние не сме много, но сме качествени. Като доказателство за това моля да обърнете внимание на нашия сънародник Димитър Бербатов, който е един от нас, но за съжаление единствен засега, който се е трудоустроил и работи в името на Майка Монако", пише в обръщението.

"Молим ви с всяка фибра на телата си ние, които се чувстваме част от казината и кръговете от Формула 1, искаме да бъдем анексирани към подопечното ви княжество! За целта ще организираме референдум, който се надяваме да спечелим с около 97% одобрение", се казва още в писмото.

По-надолу пише, че са приложени различни документи, сред които и снимка на Димитър Бербатов, който вкарва гол с фланелка "Монако".

В един от последните постове пише: "Братя и сестри монакчани, не се безпокойте, нищо няма да ни липсва там, всичко ще е като тук, само заплатите и пенсиите ще са в двайсеторен размер!"

Текстът е придружен със снимка на болид от Формула 1 по време на състезанието в Монако, като сред спонсорите са поставени Корпоративна търговска банка и Lafka.

 

Снимката с Никол Станкулова, която monacolife.net са си харесали да илюстрират дописката си пък, във Фейсбук е придружена с текста "Братя и сестри монегаски! Прекрасна новина! Нова телевизия официално включи Монако в прогнозата на времето. (за братята монегаси: след 15-тата минута взиране в Никол, моля погледнете вляво от нея)"