Конфликт между Левски и Ларсен Туре?

От клуба не съобщават официалната причина за отсъствието на Ларсен

Френският футболист на Левски Ларсен Туре днес не тренира с отбора като бе единственият играч, който не се съблече по екип. Туре пристигна на стадиона малко преди 10:30 ч., когато бе началото на възстановителното занимание, но малко след това се качи на служебния си автомобил и с мръсна газ напусна „Герена“.

От клуба не съобщават официалната причина за отсъствието на Ларсен, но е е достатъчно да споменем факта, че новият треньор Елин Топузаков показно го извади от групата за шампионатния мач срещу пловдивския Ботев вчера (2:0). В нея не бе и Кристовао Рамос, а Рафаел Бастос и Кевин Бру бяха оставени резерви.

Недоволството от Туре, Кевин Бру и някои от останалите чужденци е стигнало връхната си точка. Напрежението между българи и иностранци в съблекалнята на тима в последните седмици е много голямо, а именно Ларсен Туре и Кевин Бру са визираните от бившия наставник Антони Здравков футболисти. След отпадането от Ботев на 1/4-финалите за Купата на България, Здравкков отсече "Подавам оставка, не мога да работя с непрофесионалисти". Наставникът визираше именно двамата французи. В по-голяма степен това важи за играча с номер 59, който изненадващо е поискал смяна заради преумора. Това е разочаровало сериозно Тони Здравков и Елин Топузаков.

На „Герена“ са отчели сериозен спад във формата на Ларсен. От началото на пролетния дял на шампионата като по данни от систе-мата, която следи показателите на играчите по време на мач, френ-ската перла буквално не е направила нито един спринт, губи повече от единоборствата, а голяма част от подаванията и центриранията му са неточни. "Вкара няколко гола в контролите и се помисли за голяма звезда. От началото на пролетния дял няма нито един спринт, нито едно отнемане на топката, гол, асистенция, нищо. Иначе на заплатата е пръв", коментират на "Герена".

На терена днес не се появиха Кристовао Рамос, Дъстли Мюлдер и Кевин Бру. По-късно днес ще стане ясно, каква е съдбата им. Капи-таните Станислав Ангелов и Владимир Гаджев също не трени-раха, тъй като им е дадена почивка от спортно-техническия щаб. В заниманието се включиха възстановяващите се от различни травми Валери Божинов, Пламен Крумов и Стефан Велев. Последният вдъхва сериозни поводи за оптимизъм, тъй като е почти възстановен от операцията на кръстни връзки, която претърпя преди 6 месеца.

Всички други контузени обаче, включително Дъстли Мюлдер и Орлин Старокин провеждаха възстановителни процедури в съблекалнята днес. Това обаче не стори Туре, който беше отпратен. Това още повече засилва подозренията, че френският полузащитник е изпаднал в немилост от треньорския щаб, т.е. доверието към него е свалено. Със сигурност обаче мачът с Ботев няма да е последният, в който Ларсен ще остане извън състава за сметка на по-младите играчи от школата на клуба.