Граждани на община Бяла в защита на Карадере!

"Бедни сме, искаме работа! Стига наркомани и голи хипита!"

Граждани на община Бяла излязоха на протест в защита на проекта Карадере, съобщават от инициативния комитет "Да спасим хората в Бяла и региона".

В писмена декларация до Министерски съвет и медиите, граждани на община Бяла, област Варна изразиха становището си в защита на проекта:

„Преди 15 години Министерство на регионалното развитие и благоустройството направи проект на зоните на Българското Черноморие и на общините за развитие на туризма. В община Бяла бяха отредени 5 зони за туризъм - Бяла, Бяла река, Кара дере, Чайка и къмпинг Луна. Развитието на Кара дере като туристическа зона не е планирано отсега като такава за региона. Единственият поминък за общината е туризмът. Младото население емигрира заради липсата на работа и перспектива. Имаме само 5 деца в първи клас. Положението е трагично и сме обречени на глад и мизерия. Не искаме тотална забрана на строителството в регион Бяла. Нека заедно да направим едно разумно застрояване с цел привличане на инвестиции и създаване на нови работни места”, се казва в декларацията.