Новите кметове Богданов дол и Снежина ще бъдат определени днес

Политика

23-03-2014, 06:59

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Вижте как македонци рекламират избори! (видео)

Балотаж ще определи кметовете в пернишкото село Богданов дол и провадийското село Снежина

За кандидата на БСП Николета Максимова и независимият Петър Теофилов ще гласуват днес на частичния кметски вот жителите на пернишкото село Богданов дол. До балотажа двамата претенденти стигнаха съответно със 129 бюлетини - за Максимова и 121 - за Теофилов, пуснати миналата неделя. Другите двама кандидати бяха излъчени от ГЕРБ и от коалиция „ДА за България". Близо 84% е избирателната активност от първия тур за избор на кмет на село Богданов дол. В населеното място с право на глас са 419 избиратели. До избора се стигна, след като досегашният кмет Кирил Кирилов стана зам.-областен управител.

Николета Максимова е завършила бизнес колеж в София, а в момента изучава Бизнес администрация в Колежа по икономика и управление в Пловдив. Тя е председател на гражданския инициативен комитет, сформиран за подкрепа на пострадалите хора от земетресението от 22 май 2012 г.

Независимият кандидат за кмет Петър Теофилов е подкрепен от пет политически сили - гражданската организация АБВ на президента Георги Първанов (2002-2012 г.), „Българя без цензура" на Николай Бареков, СДС, „Атака" и „Патриотично обединение".

Теофилов е минен инженер, бил е изпълнителен директор на „Мини открит въгледобив" до приватизацията на дружеството. В момента е пенсионер.

Новият кмет на провадийското село Снежина също ще бъде определен днес с балотаж. На него се явяват кандидатите на ДПС и на БСП, които събраха най-много гласове на първи тур. Преди седмица бюлетина за Ахмед Идриз, издигнат от Движението за права и свободи, пуснаха 168 избиратели, а за Ивалин Иванов от левицата - 113.

477 жители на Снежина имат право на глас. 355 от тях се явиха пред урните на първи тур, който приключи с близо 75% избирателна активност.

До вота се стигна, след като кметът Христо Радоев бе открит прострелян в дясното слепоочие в личния си автомобил в началото на октомври миналата година. 57-годишният управник от БСП ръководеше селото трети мандат.