Жалко, Цвети приключи в Маями

Спорт

22-03-2014, 18:53

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Пловдивчанката напуска турнира с 65 точки за световната ранглиста

Цветана Пиронкова отстъпи с 0:6, 2:6 срещу поставената под №5 Ангелик Кербер в двубой от третия кръг на тенис турнира в Маями от категория "Премиер задължителен", продължил 66 минути.

Пловдивчанката допусна пробив в първия гейм на двубоя. Веднага след това тя поведе с 40:15, но германската левичарка се измъкна и поведе с 2:0, а после постигна и още един брейк.

Серията на Кербер продължи и при 5:0 тя сервираше за спечелване на частта. Тя стигна до сетпойнт, но Цвети го отрази. При втората възможност обаче тенисистката от Бремен не сгреши и взе частта след 23 минути игра.

За съжаление Кербер стартира с пробив и във втория сет. След това го дублира за 3:0. В четвъртия гейм Пиронкова стигна до точка за пробив, но отново не успя да я реализира. Германката подаваше за място в четвъртия кръг при 5:0. Пловдивчанката обаче успя да вземе първия си гейм в мача.

След това спечели и подаването си за първи път в мача. В заключителния гейм българката имаше общо четири точки за нов брейк, но в крайна сметка Ангелик Кербер спечели двубоя при втория си мачбол.

За първото си достигане до третия кръг на турнира във Флорида Цвети заслужи 65 точки за световната ранглиста, където е под №47 сега.