Вестниците в събота, 22 март

Най-доброто от печата

22-03-2014, 08:04

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Доказателствата, че Монако е наша родина не спират да валят

Т. Михайлов: Всички българи заслужават да живеят като Бербатов - в Монако

Шулц ще се скара на Станишев за ЦИК

Първанов: АБВ няма да се коалира с ДПС

Цветанов: ДПС провежда масирана реваншистка кампания

Добро утро в събота!

Гърци и румънци първи в Несебър за Великден

Без паника! БСП спасяват енергетиката

Фотографии и детски рисунки събира конкурс на "Български пощи"

Седмицата: На поправителен

Главната прокуратура на Украйна е установила самоличността на снайперистите от Майдан

По-сигурна връзка, по-сигурни оргазми

Рекламират "Силата на пчелния мед" със 150 бона

Стамен Стаменов, уфолог: Боингът е в океана, разпаднал се е във въздуха

Очаква ни слънчева и топла събота

Избират областен председател на Бареков

Депутатите рискуват да създадат хаос на пазара на кредити

Заради Крим: Наплив от круизи у нас

Москва може да прибере и Монголия

Депутатите ще "ваканцуват" три пъти до евровота

Спортът по телевизията днес

Световен ден на водата 2014 г.

Чешмите на Българово в изложба

Състезание по български език организира ОУ "Васил Левски"

22-23 март: Стремежи и желания

Борисов: Мачът е свирен, ще оспорваме резултатите от изборите

ДобричУтре: 22 март

Депутатите ще "ваканцуват" три пъти до евровота

 


Съучастник в убийство на трима полицаи 18 години на свобода
24 часа
3 май 1996 г., четирима полицаи са пратени да проверят кой обикаля край дома на уплашена лекарка от МВР в столичния кв. "Люлин".
Жертвата Юлия Машалова се оплакала, че покрай тежкото бракоразводно дело на сина й, снахата е пратила рекетьори. В жалбата си жената описва съмнителни младежи с качулки, които дебнат няколко дни край дома .


1% шанс за първи онлайн тотомилионер
24 часа
Около 1% е шансът утре да се появи първият онлайн тотомилионер в България. В момента толкова е делът на залозите по интернет в приходите, съобщи изпълнителният директор на БСТ Белчо Иванов.
"Постижението е изключително добро за 2-3 месеца, откакто ги пуснахме. Сега върви и рекламна кампания. Все пак интернет се ползва предимно от млади хора и не искаме те да стават зависими от хазарта. Защото тото е мек вид, но все пак хазарт. Платформата бе направена да привлечем по-богатите българи, които нямат време да висят по опашки. За съжаление, засега не можем да ги запалим да помагат на спорта", обясни Белчо Иванов.


Депутатите ще "ваканцуват" три пъти до евровота
Труд
Депутатите ще имат по-дълга пролетна почивка от учениците. Избраниците ще бъдат във ваканция три пъти - за Великден, за Гергьовден и преди евровота, показа проверка на "Труд".
До изборите на 25 май народните представители няма да ходят на работа общо 23 дни, а децата ще пропуснат уроците 18 дни.
Парламентът излиза в традиционната 10-дневна ваканция за Великден, но датите на почивката тепърва ще се уточняват. За народа тези дни са от 18 до 21 април.


Соцдепутати викат шефа на ДАНС на разпит
Труд
Депутатите от левицата Георги Кадиев и Георги Свиленски настояват шефът на ДАНС Владимир Писанчев да даде обяснения пред ресорната парламентарна комисия за изтекла справка от СРС, в която те са споменати. Става дума за документ, изтекъл в сайта faktor.bg, свързан с подслушване и проследяване на общинския съветник в София от ГЕРБ Орлин Алексиев. Негови имоти бяха обискирани при разследване, свързано с канал за наркотици. В справката, публикувана в интернет, фигурират имената на политици, които са водили разговори с Алексиев. Сред споменатите са Кадиев и Свиленски, които са бивши общински съветници от БСП.


Наплив от круизи у нас
Стандарт
Кризата в Крим може да доведе до наплив от круизи у нас, обявиха родни туроператори. Няколко компании промениха маршрутите си в Черно море, за да избегнат Одеса, Севастопол и Ялта, пише сайтът cruisecritic.com.
Те вече се преориентират към пристанища в други държави, сред които България, Турция, Румъния, Грузия. Така компанията MSC вече е включила Варна вместо украинските пристанища в априлските и майските плавания на кораба MSC Sinfonia. 5-звезден лайнер, по-голям от "Титаник", ще хвърли котва в Бургас на 5 май. "Costa Deliziosa" ще доведе над 2800 пасажери, с което ще даде старта на круизите по родното Черноморие.
Очаква се над 50 кораба да доведат над 30 000 туристи само в Бургас и Несебър.


Стойнев: Строеж в Карадере, ако е законен
Стандарт
Строителство на Карадере ще има, само ако проектът отговаря на всички изисквания. Това заяви икономическият министър Драгомир Стойнев вчера. "Ако не се спазва законодателството, проект няма да има", категоричен бе той. Стойнев допълни, че реално в зоната край Бяла няма никакви строителни дейности и някой вероятно заблуждава еколозите, че такива се извършват. Преди да започне реализацията на проекта, трябва да се извърви целият път по екологичното законодателство. В момента проектът няма никакъв статут, а е налице само инвестиционно намерение, поясни Стойнев. От думите му стана ясно още, че страната ни има нужда от всяка чужда инвестиция и правителството ще подкрепи всички, но само ако проектите напълно отговарят на изискванията на законодателството.


Продават сандвич с марихуана за 12,50 лв.
Монитор
Полицаи затвориха закусвалня, която на метри от гимназията за чужди езици „Екзарх Йосиф I" в Ловеч предлагала не само обикновени сандвичи, но и такива с марихуана. Учениците използвали лаконичното „един голям сандвич" и срещу 12,50 лв. получавали пликче с канабис в закуската. Традиционният сандвич без „весела гарнитура" струвал 2,50 лв. Двамата работници в закусвалнята - Ивелин, на 22 години, и 24-годишният му помощник Мартин, са били задържани в четвъртък около 9 часа сутринта при акция на ловешката полиция срещу търговията на по-специалните сандвичи. При личен обиск у двамата са открити общо десет грама канабис, а по-късно в дома на Василев е намерен още грам и половина трева. Двамата са задържани за срок от 24 часа.


Депутатите рискуват да създадат хаос на пазара на кредити
Сега
Новите условия за предсрочно погасяване на жилищни ипотечни кредити без неустойка може да важат и за стари договори, сключени преди приемането на промените в Закона за потребителския кредит. Депутатите ще мислят до последно дали да допуснат предоговаряне на условията по вече взети заеми. Промените в закона бяха одобрени на второ четене в бюджетната комисия в НС късно вечерта в четвъртък.