Цветанов: ДПС провежда масирана реваншистка кампания

Целта на акцията е върху българските мюсюлмани, българомохамеданите и християните в тези региони да бъде оказана такава репресия, че те да забравят за всяка друга партия и да работят и обслужват само ДПС

ДПС провежда масирана реваншистка кампания за пречупване на интелигенцията в смесените региони, заяви зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов в Кърджали пред повече от 150 младежи от структурите на МГЕРБ от Южна България.

Според Цветанов, целта на акцията е върху българските мюсюлмани, българомохамеданите и християните в тези региони да бъде оказана такава репресия, че те да забравят за всяка друга партия и да работят и обслужват само ДПС.
„В Гърмен от Бюрото по труда беше уволнена служителка с над 20-годишен стаж само защото е от ГЕРБ. В Рибново и Гърмен бяха уволнени училищните директори, за да бъдат наказани, че са гласували и работили за ГЕРБ. Същото се случва в кърджалийско, смолянско, разградско, търговищко, шуменско, в Родопите и на много други места. Всеки, който не работи за ДСПС в тези региони, е гонен и уволняван, само защото е от друга партия или е гласувал за някой различен от ДПС. Във всички тези региони ГЕРБ е единствената партия, която е съпричастна с проблемите на хората и няма да ги изостави в трудните за тях моменти”, категоричен е Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ съобщи, че много скоро именно тези хора от смесените региони ще дойдат в Народното събрание и ще разкажат с подробности какво се случва с тях и кой оказва политическа репресия върху тях.

Цветанов добави още, че преди избори ДПС винаги консолидира твърдите си ядра, използвайки противопоставянето и ескалирането на етническо напрежение.
„Ние няма да допуснем подобни неща. Голяма смелост е в тези региони да работиш и да се изправиш срещу ДПС, но успешен пример за успех в това противопоставяне са хора като Цвета Караянчева и нейните колеги от Кърджали, колегите в Рибново и Гърмен, в Смолян, Разград, Шумен. Много сила се изисква, за да се изправиш срещу ДПС в тези региони, защото след това срещу теб се изправя цялата репресивна машина на тази партия, а когато те във властта, използва и всички държавни институции, за да се саморазправят с хората, които не са гласували за тях”, подчерта Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ потвърди, че ГЕРБ е единствената алтернатива на ДПС в смесените региони и даде за пример Кърджали, където БСП и всички останали партии са абдикирали от региона и са го подарили на ДПС.
„За да не допускаме повече това, ГЕРБ ще продължи да работи във всички смесени региони, да защитава правата и свободите на всички български граждани без значение в коя част на България живеят. За разлика от всички останали ние ще продължим да се противопоставяме на ДПС с всички позволени от закона начини”, категоричен бе Цветанов.