Т. Михайлов: Всички българи заслужават да живеят като Бербатов - в Монако

Страната ни да стане част от Монако - кауза, обединяваща българите


България да бъде анексирана от княжество Монако и Всички българи да заживеят като Димитър Бербатов, защото го заслужават – това е идеята, която обедини 10 000 души в мрежата за по-малко от 2 дни. Като контрапункт на гласовете за Евразийски съюз, които се чуват все по-често в последните дни и на изказването на депутата Малинов, че чака Русия на Балканите, във Фейсбук беше създадена група “За присъединяване на България към Княжество Монако”. Неин създател е Теодор Михайлов - редактор, сценарист и ръководител на сайт за електронна търговия. Името му нашумя покрай протестите срещу кабинета „Орешарски“ през миналото лято. В ефира на Канал 3 той даде няколко причини за това България да стане част от Монако и посочи, че основният проблем на българите, ако Княжеството ни анексира, ще стане това къде да си паркираме яхтата и вижда ли се Формулата от терасата. „ В последните дни сме свидетели на това, че дадена територия, може да се присъедини към друга държава за няколко часа с идеята хората да вдигнат стандарта си, без някой да е направил нещо реално по въпроса, освен да каже „ние сме част от вас”, не виждам защо и ние да не можем.”

Иронията на създателя на групата за присъединяване към Монако не подмина и скандала около местността Карадере. Припомняме ви, че името на брата на лидера на БСП Сергей Станишев – архитект Георгий Станишев, беше замесено в сагата със застрояването на едно от последните останали зелени кътчета по родното Черноморие. По този повод Михайлов обясни, че ако трябва арх. Станишев, който е един много „добър проектант“, ще бъде поканен да застрои плажа на малкото градче-държава. Целта – да не остане незастроено кътче и да може туристите да бъдат преценявани по-добре, вместо да чоплят семки по цял ден по плажовете.

Занимаващата се с редакторска работа и писане на сценарий Facebook знаменитост се учуди на популярността на новото си творение. Той изчисли, че ако за два дни страницата е събрала близо 10 хил. харесвания, то за 100 дни всички българи ще бъдат анексирани от Монако. Най-хубавото – каузата обединява цяла България. Всички харесали страницата са монакофили, няма монакофоби. Разприте започват и завършват с яхтите, които нашенците ще могат да си позволят веднага след като станем част от Княжеството.

Кой трябва да води преговорите между двете страни? Мая Манолова и Цецка Цачева не са добри кандидатури. Добър вариант – депутатът от БСП Страхил Ангелов. Припомняме ви, че името му нашумя в началото на годината, когато той заяви подкрепа за ръководения от Башар Асад режим в Сирия. Според Михайлов „червеният“ народен представител е достатъчно напорист и дори може да доведе до това, че много жители от Монако да поискат да живеят у нас. Проблем, с който без съмнение, бихме успели да се справим.

В края на участието си Михайлов си пожела българите да спрат да се взимат толкова насериозно. С известна горчивина в гласа той си припомни как миналата година във Facebook сме спасявали тюленчета, а тази година спасяваме Крим от Русия. „ Американците са тъпи, а ние сме втори по интелигентност след Израел и разбираме от всичко – от геополитика, от футбол, от икономика, от жени...само където, като излезем на улицата първата плочка, на която стъпим, ни опръсква с кал”.