22-23 март: Стремежи и желания

Хороскоп

21-03-2014, 17:55

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

20 март: Пролетно Равноденствие

Слънце в Овен, Луна в Стрелец

Надрастването, надграждането и разширяването на възприятията, ще бъдат основните теми които ще занимават съзнанието ни през почивните дни. Източници и обстоятелства подкрепящи този процес няма да липсват, за нас остава само да изберем подходящото средство и да се възползваме от предоставената възможност. Мнозина ще почувстват нарастващ авантюризъм, зов за пътешествия и приключения и могат да го материализират успешно, под формата на кратки пътувания, туристически обиколки и излети. Това е най-добрият вариант, предвид пробуждащата се за живот природа, от която сега можем да черпим с пълни шепи енергията на растежа и обновлението. Но и тези, които нямат такава възможност, ще могат да утолят жаждата си за нови впечатления чрез книгите, филмите и разговорите с интересни личности притежаващи богат житейски опит, познания и ерудиция. В случай, че имате конкретно определени и подчертани интелектуални и научни интереси, сигурно ще ви бъде изключително приятно и полезно да им се посветите, да попълните пропуски във знанията си, или просто да ги обогатите и разширите.

Вероятно ще ви направи впечатление, че мечтаете повече от обичайното. Не ограничавайте полета на фантазията си, тя може да ви отведе до непознати до този момент психични преживявания, които ще обогатят душата ви или просто ще ви съдействат да я опознаете по-добре. А и Пролетното равноденствие , чиято енергия все още ще бъде изключително мощна и осезаема, е идеалния момент за "посяване" на стремежи и желания. Концентрацията на мисловна енергия в тях сега, на по-късен етап в годината може да материализира подходящи обстоятелства и ситуации, които в крайна сметка да превърнат мечтите ви в съвсем осъществими цели.

Разбира се, мечтателното настроение може да има и негативни последствия, тай като в такива моменти сме склонни да губим връзката си с реалността и можем да пострадаме от собствената си наивност, разсеяност и склонност към самозаблуди. Тайните и неясните ситуации, лъжите или сплетните също могат да ни създадат сериозни грижи и неприятности, независимо дали сме се оказали неволни участници в тях, или сами сме ги инициирали. Много неясни и задкулисни процеси създали ни грижи в края на януари и началото на февруари, могат да достигнат финален етап. Дори сега обаче, не бива да прибързваме с оценката на резултатите, тъй като преценката ни може да се окаже твърде далеч от здравата логика и истината. Но пък интуицията и предчувствията ни със сигурност няма да ни подведат. Постъпващата към нас информация, вероятно ще се окаже далеч от реалността, което може да стане причина разочарования, морални и съвсем реални загуби. Налага се да бъдем по-внимателни от обичаното и да съхраняваме зорко имуществото си, особено телефони, ключове и ценности и важни документи.

Здраве, хранене и красота
Периодът е благоприятен за провеждането на пречистващи практики и процедури особено на кръвта. Уязвими са черния дроб и жлъчката, в чиято дейност могат да настъпят усложнения. Балансирането и здравословно хранене ще ви помогнат да се предпазите от това, но най-важно е да бъдете умерени в количествата и да се въздържате от излишества. Изключително благоприятен ефект ще има профилактиката и лечението на дихателните органи, особено чрез фитотерапия и дихателни практики.
Събота е подходящ ден за обмисляне на промени в имиджа. Не се колебайте да експериментирате с външния си вид. Почистването на кожата и особено премахването на мъртвите клетки от нея, ще я потготви за предстоящите  процеси на подмладяване и обновление.