Шулц ще се скара на Станишев за ЦИК

В разговор с председателя на Европарламента Бойко Борисов го е информирал за ситуацията в нашето Събрание

Бойко Борисов е провел телефонен разговор с председателя на Европейския парламент Мартин Шулц, в който го е уведомил за ситуацията с Централната избирателна комисия (ЦИК) в парламента. Това информира бившият премиер и лидер на ГЕРБ на страницата си във "Фейсбук".

От своя страна Шулц е заявил, че ще проведе нужните разговори, изтъквайки, че най-голямата парламентарно представена сила би трябвало да има свой представител в ръководството на ЦИК.

Ето пълното съобщение на Борисов:

"Проведох телефонен разговор с председателя на Европейския парламент Мартин Шулц. Споделих с него безпокойствието си от случващото се с ЦИК. Oт 19 членове, ГЕРБ да има 6 членове и председател или заместник-председател, е достатъчно малко представителство.

Получих съгласието му, че е логично най-голямата парламентарна сила да има свой представител в ръководството на Централната избирателна комисия, за което г-н Шулц ме увери, че ще проведе нужните разговори.

От своя страна аз гарантирах, че членовете на ГЕРБ в ЦИК и в ръководството на комисията ще работят единствено за гарантирането на честни и прозрачни избори.

Очаквам новини от г-н Шулц, като председател на Европейския парламент и доказан европейски лидер".

Статуса на Бойко Борисов можете да видите на профила му във "Фейсбук"