Резултати на вторите мачове от 1/8-финалната фаза на Лига Европа

Лудогорец приключи участието си в турнира Лига Европа след загуба с 0:1 от Валенсия

 

Ред Бул Залцбург – Базел 1:2, класира се Базел

Наполи – Порто 2:2, класира се Порто

Виктория (Пилзен) – Лион 2:1, класира се Лион

Фиорентина – Ювентус 0:1, класира се Юветус

Бенфика – Тотнъм 2:2, класира се Бенфика

Анжи – АЗ Алкмаар 0:0, класира се АЗ Алкмаар

 

Лудогорец приключи участието си в турнира Лига Европа след загуба с 0:1 от Валенсия

Българският шампион Лудогорец приключи участието си в турнира Лига Европа, след като загуби гостуването си на Валенсия с 0:1 във втория осминафинален мач. Испанският тим продължава в надпреварата с общ резултат 4:0 от двете срещи. Единственото попадение отбеляза Пабло Алкасер в 59-ата минута.

Стойчо Стоев: Това не е краят на Лудогорец, това е началото

Треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев изрази увереност, че догодина тимът му ще се представи още по-силно в европейските клубни турнири. Българският шампион отпадна от Лига Европа след нова загуба от Валенсия, този път с 0:1 в Испания.

„Минахме през едни етапи от развитието си на международната сцена. Видяхме, научихме се, ако правя съпоставка с мачовете с Базел. Тогава не бяхме готови и не знаехме как да се надиграваме. Днес видяхте, че се надигравахме. Имахме възможности, както и те. Вече сме прескочили един етап от своето развитие и гоним следващия. Надявам се догодина да изгледаме още по-добре. Ще изгледаме по-уверени, с по-голямо самочувствие. И аз се уча, както и футболистите. Минахме през тези неща, видяхме ги. Надявам се да надградим.

„Нямаше какво да губим днес. Целта беше нападателно и офанзивно. Създадоха се празни пространства в нашата половина, и ние също създадохме положения. Надявам се с времето да изчистим грешките.“

„Анализирам всички мачове за себе си и това какво сме постигнали. Основното е, че изпитахме неимоверно удоволствие от Лига Европа. Надявам се и българският зрител да е бил съпричастен към отбора. Благодаря им за подкрепата в София и по стадионите в чужбина. Може би за нас това беше някакво начало. Може би вече преминахме този етап на обучение. Сигурен съм, че следващото ни участие ще бъде по-добро“, завърши Стойчо Стоев пред БНТ.

Светослав Дяков: Доволни сме от нашето представяне

Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков изрази задоволство от представянето на отбора в реванша срещу Валенсия.

„Получи се здрав двубой, дойдохме да победим, не се получи. Класен отбор като Валенсия ни победи днес“, каза Дяков пред БНТ.

„Не играхме лошо, опитахме да се надиграваме, на моменти се получи. Доволни сме от нашето представяне.“

„Успяхме да зарадваме многобройната публика, която бе дошла. Трябва да се нагласим и сме длъжни. Трябва да трупане победи, които да ни изведат до титлата.“

„Надявам се това да е едно начало на европейски успехи за Лудогорец. Приказката за тази година приключи, сега ще се съсредоточим върху първенството. Всеки мач в Европа е много сладък, ще помня всеки един мач, който изиграхме“, допълни българският национал.

Хуан Антонио Пици похвали Лудогорец

Треньорът на Валенсия Хуан Антонио Пици коментира втория осминафинален мач от Лига Европа срещу Лудогорец, предаде БНТ. Отборът му спечели с минималното 1:0 на своя стадион и така продължава напред в турнира.

"Най-важното за нас бе, че бяхме сериозни и не позволихме на съперника да води играта. Лудогорец не ме изненада - както очаквахме, показа добър футбол и някои от играчите демонстрираха, че имат чудесни качества. Такъв например е Мисиджан", заяви Пици.

Христо Златински: Няма от какво да се срамуваме

Халфът на Лудогорец Христо Златински смята, че отборът е израснал много от загубата срещу Базел с 0:2 в Швейцария.

"Израснахме много. Коментирахме в съблекалнята, че от мача с Базел разликата е много голяма. Всички сме много щастливи от този факт", заяви полузащитникът на шампионите пред БНТ след 0:1 на "Местая" срещу Валенсия.

Испанският тим елиминира Лудогорец с общ резултат 4:0, но Златински коментира, че отборът няма от какво да се срамува.

"Всички сме доволни. Срещу Валенсия играхме като равен с равен. Имахме нашите шансове. Да играем като равен с такъв съперник ни прави горди", каза още халфът на Лудогорец.

Михаил Александров: Мисля, че имаше само хубави емоции

Крилото на Лудогорец Михаил Александров заяви след втората загуба от Валенсия, този път с 0:1 на "Местая", че българският шампион няма от какво да се срамува, след като бе записан исторически пробив в Лига Европа.

"Мисля, че имаше само хубави емоции (от европейската кампания - б.р.). Излизаме с високо вдигната глава. Направихме нещо голямо тази година и няма от какво да се срамуваме", коментира футболиста на "орлите", който започна като титуляр срещу испанския тим и остана на терена до 76-ата минута.

"Видя се, че още сме зелени за голям отбор като Валенсия. Играят бърз футбол. Може би първенството им дава възможност да се развиват постоянно. При нас първенството е в пъти по-слабо, докато Валенсия всяка седмица играе дерби", завърши Александров пред БНТ.

 

Още спортни новини четете в Sportonline.bg