21 март: Проверката е майка на знанието

Хороскоп

21-03-2014, 00:26

Снимка:

Frank Uyttenhove

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Празния ход на Луната

20 март: Пролетно Равноденствие

Седмицата: На прага на Пролетта

Слънце в Овен, Луна в Скорпион-Стрелец
Астрологична картина на деня

Слънцето вече е в Овен и нищо не може да спре пролетното вдъхновение. През деня ще имаме достатъчно време да се нагодим към динамичната енергия, без да се налага да бързаме за някъде, да се съобразяваме с някого или пък да се притесняваме, че изпускаме нещо важно и съществено. Практически, денят едва ли ще ни наложи изисквания да взимаме важни решения или да решаваме належащи проблеми. Да променим съществуващата ситуация едва ли ще ни се удаде, а и успехът ще бъде твърде краткосрочен Е, Луната в Скорпион, все още ще ни напомня за неуредени задължения-тези които трябва да погасим или да си приберем, но тава цели преди всичко възстановяване на материално-енергийния баланс, което определено е в наша полза.

Във вечерните часове, обстановката рязко ще се промени, под влиянието на забележим прилив на енергия и експресия. Обновяващия принцип на огъня, изцяло ще завладее поднебесния свят и ще отприщи чувства и емоции, нетърпящи нито минута повече сдържаност. Благодарение на подчертано философското настроение изведнъж ще се сдобием с няколко различни гледни точки, което доста ще улесни възприятията ни и най вече способността ни да приемаме действителността в цялото и многообразие. Преди да го сторим обаче ще трябва да се убедим в достоверността но онова, което сме чули и видели.

Работа и бизнес
Денят е подходящ за уреждане на плащания и задължения. Някои от тях могат да станат причина за временни финансови затруднения, но пък ще ни позволят да придобием яснота относно реалните ни финансови възможности, а и ще намалят товара на отговорностите ни. Препоръчително е да отложите стартирането на нови начинания, не само защото работната седмица приключва, но и защото празния ход на Луната практически ще ги лиши от растеж и развитие. Избягвайте и контактът си с хора, които настойчиво се опитват да упражнят върху вас влиянието си, или ви притискат за бързи решения.

Здраве, хранене и красота
Денят е подходящ за отчистителни практики и водни процедури. Водата има мощни пречистващи свойства, но прекаляването с течностите може да има обратен, негативен ефект, тъй като организмът е склонен към застойни процеси. Умереността е важно качество на деня, което може да ви спести физически дискомфорт и обострянето на здравословни проблеми. Затова пък щедростта на чувства и емоции ще има изключително позитивен ефект върху психиката, а от там   и върху общото благосъстояние на организма.