Бразилски математик може да предсказва... числата от лотарията

Свят

20-03-2014, 19:59

Автор:

Мирослава Александрова

Всичко от Автора

Но защо не е милиардер?

 Бразилски математик твърди, че е възможно числата от лотарията да бъдат предсказани чрез комбинация между математика и теория на вероятностите.

Ренато Гианела е открил, че е напълно възможно да се предскажат числата, които е по-вероятно да се паднат от други. Той изследва същите поведенчески модели като предсказанията според закона за големите числа.

Изследването му, озаглавено "Геометрия на шанса: Числата от лотарията, следващи предсказуеми модели", показва, че не всички комбинации от числа имат еднаква вероятност за поява. Накратко, възможно е да се предскажат моделите на числа с по-голям шанс за изтегляне.

Според математика има модел, който е приложим за всички видове лотария по света. Този модел може да бъде разбран с помощта на сложна таблица с множество цветове.

"На лотарията не трябва да се гледа като на форма на хазарта, а като на реално приложение на теорията на вероятностите и на закона за големите числа", казва Гианела.

Всъщност не е толкова лесно да се изберат шестте числа, които е най-вероятно да се паднат. Възможно е да се изберат няколко комбинации от числа, които е възможно да бъдат изтеглени въз основа на теорията на вероятностите.

На сайта си lotorainbow той представя вероятността различни числа да бъдат изтеглени в 20 различни вида лотария по целия свят. Читателите обаче може би ще имат нужда от професионална математическа помощ.