Кучета със сини езици се изправят срещу мечка, за да защитят стопаните си (видео)

Чували ли сте дете, което казва „Мамо, мамо, водят лъвче на каишка”

Определено едно от най-впечатляващите от всички породи кучета - Чау Чау, едно страхотно същество с лъвски външен вид и царски маниери. Тези подобни на плюшени играчки животинки са наясно с привлекателността си и поради тази причина имат вродено високомерие и опърничав характер.

Предположението, че чау чау е най-близкият родственик на вълка, може да се докаже с няколко примера: синият език – това е наследство на някои видове измрели полярни вълци, изконния гълъбов цвят на чау – още една черта на дивия предшественик, а така също и добрия нюх, способността му за лов.

Изразява недоволството си със свадлив лай и хапе по особен начин, не като биещо се куче, а захапва кожата недълбоко, при което противникът скимти от болка и се оттегля. Чау-чау са много чистоплътни и в известна степен обичат реда. Те никога няма да бягат в локвите, а ще вървят между лехите, няма да газят в разораното и няма да повредят и едно растение. Чау никога не взема нещо от земята, а ако го заинтересува някаква миризма, ще я изследва с усърдието на професор.

Това е породата, която пази собствениците и дома си самоотвержено, и е готов дори да се пожертва, за да ги защити.