Нина Найденова омерзена от БСП! Виж писмото, с което каза "сбогом" на червените

Plovdivutre.bg разполага с текста на заявлението й до бившите партийни другари

Нина Найденова напусна официално редиците на БСП. Щерката на бившия червен кмет на Карлово вчера открито заяви подкрепата си към АБВ.

"Не мога да приема факта, как НС на БСП „самоизключи“ и то при съмнителен кворум, най-успешния политик, който сме имали от началото на прехода до сега – Президентът Георги Първанов. Личност, на която БСП дължи преди всичко признателност и уважение", написала до бившите си червени другари 34-годишната Найденова.

Plovdivutre.bg разполага с текста на заявлението, с което тя напуска БСП. Писмото е адресирано до Националния съвет на партията, Областния съвет в Пловдив и този в Карлово.

Публикуваме го без редакторска намеса:

"З А Я В Л Е Н И Е

От Нина Найденова Найденова, член на: НС на БСП, ОблС на БСП – Пловдив, ОбС на БСП – Карлово, зам.- областен председател на МО в БСП – Пловдив и председател на МО в БСП Карлово.

Уважаеми другарки и другари,

На 12.03.2014 г. си направих отвод за участие в листата на БСП за кандидати за членове на ЕП. Основният ми мотив беше, че няма как да бъда част от листа, която не мога да подкрепя.

Събитията, случили се през последните седмици, прекършиха и последната ми надежда и спрях да вярвам, че съществуват каузи, идеи и желание за провеждане на истинска младежка политика в рамките на БСП.

За съжаление вътрешнопартийното разделение, противопоставяне и реваншизъм взеха превес на всички партийни нива и минаха допустимите граници. В ежедневие се превърна омерзяването и оклеветяването на изявени партийни личности и доказали се общественици:

- Не мога да приема факта, как НС на БСП „самоизключи“ и то при съмнителен кворум, най-успешния политик, който сме имали от началото на прехода до сега – Президентът Георги Първанов.

Личност, на която БСП дължи преди всичко признателност и уважение.

-Трудно ми е, даже вече невъзможно, да защитавам тезите, с които убеждавах хората в предизборната кампания ПИ’13.

-Не желая повече да изменям на принципите и разбиранията си .

С настоящото заявление ви уведомявам, че прекратявам членството си в Българска Социалистическа Партия. Това не е емоционален акт, а дълбоко премислено решение.

За да се избегнат всякакви спекулации по мой адрес, открито заявявам подкрепата си за Гражданска инициатива АБВ.

Гр. Карлово     

С уважение:  Нина Найденова"