Най-тежкият българин почина в адски мъки

Иван Генов е издъхнал в дома си, часове преди да бъде приет в софийска болница

270-килограмовият Иван Генов, родом от Стражица, е починал в дома си, съобщи в. "24 часа".

48-годишният мъж беше обявен по собствените си думи за най-тежкия човек в България. Неотдавна ви разказахме неговата история и трудностите, с които заедно със съпругата си Димитринка се сблъсква, борейки се със състоянието си, с последствията от него и със здравната система.

Оказва се, че в тази си борба Иван е бил съвсем на финалната права - за съжаление той е починал часове преди да бъде приет за лечение в София, разказа Димитринка.
"Сутринта най-после трябваше да отидем в София с автомобил на Гражданска защита. Станахме в 4 ч, за да се приготвим. Изведнъж в 5 ч нещо му стана. Лекарката каза, че е получил белодробна емболия. Откъснал се е съсирек от раните", изплака тя.

В последните месеци Иван беше в много тежко състояние, което буквално го обрече на бавна смърт. Той имаше сериозно възпаление на разширени вени и огромни язви по краката, но нито едно лечебно заведение не искаше да го приеме за лечение. Всички го обявиха за "безнадежден случай". Е, явно са се оказали прави.

Димитринка, неговият спътник в живота, обаче, много трудно ще преживее загубата. "До кого ли не писах, но не го взеха да го лекуват, когато трябваше. Тази държава си затвори очите и ушите", разказва тя.

"Изпратиха двама лекари от Търново и Горна Оряховица и те заключиха, че състоянието му не изисквало спешно лечение, а кракът му почерня. Страшни мъки и болки“, обясни жената.
Иван Генов ще бъде опят в дома си и погребан в родния си град Стражица. Междувременно служители на пожарната ще съдействат за пренасянето на неговото тяло.