Вижте първия джип на Bentley

Bentley Motors разпострани официална снимка на първия си всъдеход в историята

Луксозният SUV няма да има нищо общо с грозния концепт Bentley EXP 9 F Concept, показан преди две години. На специална пресконференция в Лондон босовете на Volkswagen AG със задоволство обявиха, че вече имат над 2000 поръчки на сляпо за кросоувъра, като се надявят, че до пускането му на пазара през 2016-а бройката да набъбне до 3 хиляди, пише money.bg.

 

Цената на джипа на "Бентли" ще започва от 140 000 лири, като може да се вдигне до 200 000 при хибридната plug-in версия. Шикозният автомобил ще разчита на 6-литров W12 двигател, който ще се произвежда във фабриката на компанията в английския град Крю.

"Ние сме уверени, че Bentley ще има още една добра година със силен растеж", заяви главният изпълнителен директор на компанията Волфганг Шрайбер. Продажбите през февруари са в размер на 1408 автомобила или с 13 процента отгоре спрямо миналата година. "Ще създадем напълно нов сегмент на пазара на SUV. Това ще бъде най-луксозният и мощен джип правен някога", закани се Шрайбер.

Очаква се конкурент на новия всъдеход на "Бентли", чието име не бе обявено, да бъде луксозен джип на Rolls-Royce.

Volkswagen разпространи за първи път информация за някои от актуалните си разработки, които ще прераснат в нови серийни модели в близко бъдеще. Немците съобщават, че следващото поколение на товарния Crafter ще се сглобява в Полша, като работата по него ще бъде извършена с помощта на MAN, а не на Mercedes.

През 2016 година в Хановер ще започне сглобяването и на новия Tiguan. Немската компания пази детайлите около високопроходимия модел, като казват единствено, че той ще се базира на модулната платформа MQB.

През същата година факт ще стане и наследникът на премиум супер лимузината Porsche Panamera. Автомобилът ще бъде изграден на платформата MSB, като ще се предлага с обновена гама от 6- и 8-цилиндрови мотори.