В Австралия са намерени останки от изчезналия самолет на Malaysia Airlines

Премиерът на Австралия предупреди да не се правят прибързани заключения

Два обекта, твърде вероятно отломки от изчезналия малайзийски самолет, са били забелязани от кралската австралийската въздушна служба. След 13 дни неуспешно издирване, в което се включиха 26 държави, новината бе съобщена лично от австралийския министър-председател Тони Абът, цитиран от Дарик радио.

Абът каза пред парламента, че „нова и надежда информация" се е повила близо две седмици след изчезването на самолета. Той добави, че австралийски самолет „Орион" е бил пренасочен да провери обектите. Ще го последват още три други разузнавателни самолета.

Австралия ръководи издирването на самолета в южната част на Индийския океан.

„Австралийската служба за безопасност на корабоплаването е получила информация, основаваща се на информация от сателит, за обекти, вероятно свързани с издирването", каза Абът и допълни, че е информирал малайзийския премиер Наджиб Разак.

„Вследствие на анализи от специалисти на тези сателитни снимки, са идентифицирани два възможни обекта свързани с издирването", допълни той.

Премиерът на Австралия предупреди да не се правят прибързани заключения.

Полет MH370 изчезна на 8-ми март с 239 души на борда по пътя от Пекин към Куала Лумпур. 153-ма от пасажерите на въпросния Боинг 777 са китайци.