Шекспир - използван като отмъщение

Британец изпрати творчеството на Шекспир в 29 000 SMS-a

 Гневен потребител на мобилното приложение за търговия Gumtree отмъсти на търговец, който го излъгал с 80 паунда, като му изпрати цялото творчество на Шекспир в 29 000 текстови съобщения.

Ед Джоузеф от Бристол, Великобритания, побеснял, когато конзолата Sony Playstation 3, която купил чрез Gumtree, не пристигнала. Той решил да отмъсти на търговеца като го засипе със съобщения. Ед, който е графичен дизайнер по професия, искал да изпрати на търговеца възможно най-много съобщения. Така той изпратил "Макбет" в 600 SMS-а, "Всичко е добре, когато завършва добре" в 861 и "Хамлет" в рекордните 1143 съобщения. Всички съобщения са безплатни за Ед, тъй като в абонамента си към един от британските мобилни оператори има включени безплатни текстови съобщения. Изпращането на съобщенията не отнело много време. Ед само копирал текста от приложение в смартфона си и ги изпращал като SMS-и.

"Кампанията" започнала миналия четвъртък, когато поръчаната игрова конзола не пристигнала, а искането за възстановяване на парите останало без отговор. Тъй като е заплатил сумата седмица по-рано с директно банково плащане, Ед е нарушил условията за ползване на Gumtree и парите му не могат да бъдат върнати. Той дори се свързал с полицията, но от там му отговорили, че има малка вероятност за разрешаване на случая.

Той решил да изпрати всички 30 000 думи, написани от Шекспир, в SMS-и. Досега Ед е изпратил 22 пиеси, сред които "Хамлет", "Макбет" и "Отело", в 17 424 съобщения. Когато изпрати и последната пиеса, гневният потребител изчислява, че ще е изпратил общо 29 305 съобщения.

Оставащите 15 творби ще бъдат изпратени в следващите няколко дни. Това означава, че търговецът получава ново текстово съобщение на всеки няколко секунди в продължение на цяла седмица.