Любим герой се завръща в епизод VII на „Междузвездни войни”

Новият филм трябва да се появи през декември 2015 г.

Няколко новости около следващия филм от поредицата „Междузвездни войни” – епизод VII, станаха ясни в началото на тази седмица. Те бяха съобщени от главния изпълнителен директор на компанията “Walt Disney Co”, която държи правата на филмовата поредица, пише вестинк „Гардиън”.

Първо, снимките на новата лента ще започнат през месец май тази година в Лондон. Действието в нея ще се развива 30 години след епизод VI. Второ – за момента няма новини около актьорския състав. Едно е сигурно обаче – един от познатите герои от класическата трилогия ще се завърне. Става дума за киборга R2D2, който в оригиналната трилогия беше изигран британеца Кени Бейкър. Не е ясно дали и неговият верен другар – C3PO също ще се появи отново.

В понеделник на официалния сайт на „Междузвездни войни” се появи информация, че в новия филм ще участват трима нови млади главни герои, както и някои много познати лица. И тук някъде започват слуховете, според които изигралите съответно Хан Соло и принцеса Леа – Харисън Форд и Кери Фишер отново ще дадат живот на героите. За участие в епизод VII се спряга и носителката на „Оскар” Лупита Нионго.

Филмът трябва да се появи по кината на 18 декември 2015 г.