Станишев изтрещя! Отдели Кърджали от България

ГЕРБ ще иска от ДАНС разследване заради неговите думи за референдум в Кърджали

Парламентарната група на ГЕРБ ще поиска от ДАНС разследване на думите на лидера на БСП Сергей Станишев в интервю за в. "Труд", където сравнява ситуацията в Крим с Кърджали и казва "...Ако утре някой поиска референдум за Кърджали...". Искам извинение от г-н Станишев, и от името на кърджалийци, нека да излезе и да каже какво е имал предвид с този референдум и защо сравнява Кърджали с Крим, каза народният представител от ГЕРБ Цвета Караянчева, на брифинг в парламента. Днес или утре, ПГ на ГЕРБ ще поиска от ДАНС разследване на думите на г-н Станишев. Има ли реална заплаха за област Кърджали, има ли интереси на чужди сили към област Кърджали? И на какво основание г-н Станишев говори по този начин?, запита Караянчева.

„Говоренето, което г-н Станишев си позволява и начинът, по който се опитват по някакъв начин да направят паралел между Крим и Кърджали. Кърджали е територия на Република България и там живеят български граждани. Тема за референдум за мен е недопустима”, посочи Караянчева. „Това, което говори говори г-н Станишев е изключително притеснително”, добави тя.

Какво има предвид г-н Станишев като визира Кърджали, като евентуален референдум, каза народният представител от ГЕРБ Цвета Караянчева. Във връзка със скандалното изказване на председателя на БСП и ПЕС Сергей Станишев, искам да задам няколко въпроса - какво има предвид г-н Станишев като визира Кърджали, като евентуален референдум? Ако някой утре поиска референдум за Кърджали… Защо визира Кърджали? Кърджали винаги е бил и ще бъде част от България. В Кърджалийско живеят български граждани, независимо от етническата, социалната и религиозната им принадлежност. Вярно е, че когато БСП и ДПС са на власт, БСП винаги е изтъргувала Кърджали и е давала Кърджали да бъде феодално владение само на една партия, в случая - БСП. По този начин, в това управление днес ДПС управлява и цяла България. Мандатоносителят БСП позволява политическа поръчка. Тази политическа поръчка, която се изпълнява в момента, е да втвърди електоратите на ДПС и „Атака”, заяви Караянчева. Тя запита какво е имал предвид Сергей Станишев, когато казва, че ДПС е националноотговорна партия, че ДПС представлява българските турци. „Това етническа партия ли е? Той признава ли, че това е етническа партия? Българските турци са български граждани и те гласуват за всички партии, които са на територията на Република България, включително и за ГЕРБ. Никой няма право да си присвоява термина - пазител на етническия мир. Етническият мир го пазят всички български граждани”, каза още Цвета Караянчева.