Рашидов: Кърджали винаги е била българска земя и такава ще си остане!

Да се целуват ченгетата от турската партия, с техните възродители, извинявайте - това е върхът на сладоледа

Кърджали винаги е била българска земя и такава ще си остане – никой да не си играе с тези неща. Това каза пред Агенция "Фокус" Вежди Рашидов, депутат от ГЕРБ и бивш министър на културата, в коментар на думите на лидера на БСП Сергей Станишев и сравнението между Крим и Кърджали. Българската държава е цялостна и неприкосновена, каза Вежди Рашидов.

"Тук никога не е било подарявано Кърджали, както Хрушчов, на три водки, подари Крим на Украйна, при една сделка, едно пиянско поведение. Сега те се позовават на това, че Крим е даден на Украйна при някакво напиване на Хрущов. Кърджали не е давано на никой и от никого не е взимано, защото е свещена българска земя – всички граждани, които обитават Кърджали, са достойни български граждани.

Най – малкото, от устата на Сергей Станишев, който започна много късно да прави едни извинения и целувки с тази етническа партньорска партия, без да е упълномощен от българския народ. Защото българският народ не носи вината на няколко комунисти от Политбюро и ченгета от Държавна сигурност, които превърнаха в дела решенията на Политбюро. Да се целуват ченгетата от турската партия ДПС, с техните възродители, извинявайте, това е върхът на сладоледа. Българският народ не е виновен за Възродителния процес. Играят си със съдбите на българските граждани от турския етнос. Вече минаха 25 години, хората, които са правили Възродителния процес, не бива повече да говорят за него, те омръзнаха на всички, трябва да оставят българските граждани, от който ще да е етнос – няма значение кой", каза Вежди Рашидов.

По думите му - извинението на Сергей Станишев на съвместния митинг с Лютви Местан е политически трик. "Възродители се извиниха на възродители, защото и ченгетата от ДПС са участници в този процес", коментира Рашидов.


"Не е почтено един човек да се нарича политик и да си играе толкова елементарно с думи. Българската държава е неприкосновена, тя е била винаги цяла, и такава ще си остане, защото, българските турци са едни от много качествените български граждани. Да спрат да си играят със съдбите им, те не заслужават това. Те минаха през всички унизителни изпитания, благодарение на точно тази партия, и точно на тези доносници от Държавна сигурност. Затова - да спрат да продължават да ги унижават – не е честно", каза Вежди Рашидов.